Γλυκοπατάτες ψητές στο φούρνο

  • Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2019 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ γλυκοπατάτες, τρέξτε να αγοράσετε! Προτιμήστε αυτές που έχουν κόκκινη φλούδα και κόκκινη σάρκα.

Υλικά

2 μεσαίες γλυκοπατάτες
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Απλώστε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, παντού
Πλύντε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις στα δύο, κατά μήκος -Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ σκληρές, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μαχαίρι

Ρίξτε γενναιόδωρα αλάτι και ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές

Ψήστε τις για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος
Τρώγονται χλιαρές, με τη φλούδα στο πιάτο, συνοδέψτε τις με μια πράσινη σαλάτα

Οταν τις σερβίρετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, ή αλάτι, ή βούτυρο να λυώνει στην επιφάνεια



Πηγή: iefimerida.gr