6 τρόποι με τους οποίους το δέρμα σου αντικατοπτρίζει το άγχος σου

Γιατί, κακά τα ψέμματα! Η ομορφιά αρχίζει από μέσα...

Ενώ τα serum και οι μάσκες ομορφιάς φτάνουν μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο αισθητικής, μια σταθερή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος ίσως να μην είναι αρκετή για να προσφέρει ηρεμία στις ανισόρροπες μάχες των ορμονών, που "δίνονται" κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου.

Είναι γεγονός ότι το άγχος κάνει το δέρμα σου πιο σκληρό. Η αυξημένη κορτιζόλη μπορεί να μπερδέψει τα μηνύματα που τα νεύρα σου αποφασίζoυν να στείλουν, προκαλώντας οτιδήποτε από σπυράκια μέχρι ρυτίδες.

Ενώ αυτή η συσχέτιση μεταξύ του στρες και του δέρματος μπορεί να ανιχνευθεί από τα αρχαία χρόνια, οι επίσημες μελέτες που αποκαλύπτουν την βαθύτερη σχέση μεταξύ τους, έχουν ξεκινήσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Και ενώ η διατροφή σου ή τα προϊόντα φροντίδας μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση της επιδερμίδας, είναι επίσης σημαντικό να καταλάβεις ότι και το άγχος πιθανότατα φέρει μερίδιο ευθύνης, ειδικά εάν εμφανιστεί ένα εξάνθημα από το πουθενά ή παραμείνει πολύ καιρό αφού έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να το αντιμετωπίσεις.

Το πνευματικό, φυσικό και ορμονικό άγχος επηρεάζει το δέρμα σου και ενδεχομένως να προκαλέσει μερικά από παρακάτω προβλήματα:

Αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας και ακμή
Λιπαρά μαλλιά, τριχόπτωση και ξεφλούδισμα των νυχιών
Λεπτότερο, πιο ευαίσθητο δέρμα
Καθυστερημένη επούλωση των πληγών
Κουρασμένα μάτια και τραχύ δέρμα
Λεπτές γραμμές και ρυτίδες

womanonly.gr