Από τι να προφυλάξετε το μωρό στο σπίτι

  • Σάββατο, 26 Ιανουάριος 2019 15:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Κάθε απλό και καθημερινό αντικείμενο, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο

Η αλλαξιέρα: περισσότερο από το 1/3 των τραυματισμών από πτώσεις συμβαίνουν όταν τα παιδιά μπορούν να κυλήσουν εκεί που τα αλλάζετε και πέφτουν κάτω.
Κούνια: πρέπει να έχει όλα τα μέτρα προστασίας και να είναι κατασκευαστικά ελεγμένη. Επίσης τα ζωάκια και τα παιχνιδάκια μπορούν να γίνουν επικίνδυνα ενώ το σκληρό στρώμα θεωρείται απαραίτητο για τον ασφαλή ύπνο του μωρού.
Τα σκεπάσματα: αποφύγετε τις κουβέρτες και τα μαλακά μαξιλάρια που μπορούν να αποτελέσουν αίτιο πνιγμού.
Καλλυντικά και φάρμακα στο μπάνιο: αυτά είναι αντικείμενα που πρέπει να έχετε κλειδωμένα στα ψηλότερα ράφια και να μην πάρετε το ρίσκο του να τα πιάσουν με τα χέρια τους και να τα βάλουν στο στόμα τους.
Λεκάνη: όσο το παιδί είναι ακόμα βρέφος, έχει και την περιέργεια να πιάσει και να μπει όπου βρει. Η μόνη λύση είναι η παιδική ασφάλεια που κλείνει τη λεκάνη.
Παράθυρα: αποφύγετε γενικά τα στόρια που μπορεί να τραβηχτούν και να εγκλωβίσουν το μωρό. Επίσης, ρυθμίστε τα παράθυρα έτσι ώστε να μην ανοίγουν εντελώς εκτός αν το κάνετε εσείς.
Σκάλες. Όσο έχετε μωρό στο σπίτι, πρέπει να βάζετε ειδικά πορτάκια στην αρχή και στο τέλος της σκάλας για να μην μπορούν να περνούν από πάνω και διασχίζουν μόνα τους τις σκάλες.

imommy.gr