Στα μικρά πράγματα είναι όμορφη η ζωή!

  • Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 23:07
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Γράφει ο Γιώργος Παπακωνσταντής

Ξυπνάς το πρωί και σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Είσαι υγιής, έχεις κοιμηθεί καλά το βράδυ κάτω από τα ζεστά σου σκεπάσματα, έχεις ζεστό νερό να κάνεις ένα μπάνιο και κάτι να φας στο ψυγείο.

Ντύνεσαι, ανοίγοντας τα παντζούρια να μπει φως. Έξω βρέχει πάλι-βρέχει πολύ αυτό το χειμώνα σκέφτεσαι- και σκοτεινιάζει λίγο το βλέμμα σου. Η σκέψη σου αρχίζει να επιταχύνει καθώς περνούν τα λεπτά. Ρίχνεις μια ματιά στο κινητό, μια καθημερινή πια συνήθεια, αφού αυτό είναι η πρώτη επαφή σου  με τον έξω κόσμο. Διαβάζεις δυο τρία μηνύματα αδιάφορα, στέκεσαι λίγο παραπάνω στο ένα από αυτά  που ήρθε πρωί πρωί, λες ένα δε βαριέσαι, και στέλνεις τη σκέψη σου δυο τρεις ώρες μπροστά.

Η μέρα δεν περιμένει. Έχεις να κάνεις τόσα πράγματα, που δεν χωράνε στο 24ωρο.

Να πας στη δουλειά, να πάρεις τηλέφωνα, να πληρώσεις λογαριασμούς, να προετοιμάσεις μήτινγκ, να σκεφτείς τα παιδιά, να επικοινωνήσεις με φίλους, με συγγενείς… Και μέσα σ όλα αυτά, να έχεις τις δικές σου σκέψεις, τα δικά σου όνειρα –που ποιος νοιάζεται γι αυτά- και η μέρα να τρέχει, να περνάει και να προσπερνάει και συ απλά να προσπαθείς να παρακολουθήσεις τη ροή του χρόνου.

Κάποιες στιγμές, σου μπαίνει κάποια ιδέα που σε ενθουσιάζει. Τη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου, την κουβεντιάζεις ίσως με κανένα φίλο, στην πορεία αλλάζεις γνώμη, σκέφτεσαι κάτι άλλο. Άλλες φορές πάλι σε πιάνει η νοσταλγία, σε γεμίζουν οι αναμνήσεις ή σε διεγείρουν καινούρια όνειρα και σχέδια.

Όμως απολαμβάνεις ένα τραγούδι, που παίζει ξαφνικά το ραδιόφωνο, χαζεύεις την ομορφιά του ουρανού, όπου μόλις βγήκε το ουράνιο τόξο, ακόμη και η βροχή που σιγανά πια σου χτυπάει το τζάμι, σου φαίνεται ζωντάνια, ζωή.

Στιγμές είναι η ζωή μας που άλλοτε τις ζούμε  με τις αισθήσεις μας στο κόκκινο και άλλοτε σφυρίζουμε αδιάφορα, αγνοώντας ότι ενδιαφέρον ή όμορφο συμβαίνει γύρω μας.

Είναι όμορφη η ζωή, ακριβώς γιατί έχει εκπληκτικές στιγμές. Μοναδικές εμπειρίες που μαζεύουμε από όσα συμβαίνουν μπροστά μας, δίπλα μας, κάθε στιγμή. Από την καλημέρα του γείτονα, το χάδι στο σκυλάκι μας, την ανάμνηση ενός αγαπημένου, τη χαλαρή συζήτηση με ένα φίλο, μια γεμάτη ρουφηξιά απ’ το τσιγάρο μας, μια γουλιά ζεστού καφέ. Πόσες φορές άραγε στη ζωή μας είδαμε ανατολή του ήλιου, κάθε μέρα και διαφορετική, πόσες φορές χαζέψαμε τα κύματα της θάλασσας να σκάνε στην ακρογιαλιά, πόσες φορές ακόμη θα μπορέσουμε να νιώσουμε το δροσερό αεράκι στο μπαλκόνι χαζεύοντας απλά τον ορίζοντα; Πόσες φορές ακόμη θα νιώσουμε  γεμάτοι από ένα όμορφο βιβλίο που μόλις τελειώσαμε, από μια ταινία που είδαμε, από έναν περίπατο με ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Ξυπνάς το πρωί λοιπόν, υγιής, σε ζεστά σκεπάσματα με ζεστό νερό να κάνεις ένα μπάνιο και φαγητό στο ψυγείο. Είσαι καλά και η ζωή σε περιμένει!