Μπριζόλα με μανιτάρια και σκόρδο

  • Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ενας καλός τρόπος για να γευθείτε ζουμερό χοιρινό είναι να το ροδίσετε με μανιτάρια και σκόρδο. Η επιτυχία αυτής της συνταγής είναι εξασφαλισμένη, θυμίζει πιάτο σεφ.

Υλικά

2-3 χοιρινές μπριζόλες
Αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
Μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά
3 σκελίδες σκόρδο
Μια πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση

Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στις χοιρινές μπριζόλες
Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε τις, ολόκληρες, από τις δύο πλευρές -Βγάλτε τις στην άκρη
Προσθέστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, κόψτε σε λωρίδες τα μανιτάρια και προσθέστε τα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο -Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Ρίξτε λίγο ζεστό νεράκι και αφήστε να βράσουν ελαφρά για 5 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το λαδάκι
Προσθέστε τις μπριζόλες, αναμείξτε τα όλα για 2-3 λεπτά ακόμη



Πηγή:  iefimerida.gr