Αλλάζοντας την καθημερινότητα -Οι 9 συνήθειες που θα κάνουν πιο παραγωγική τη ζωή σας

  • Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2019 11:14
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «πρωινοί τύποι», ωστόσο μία νέα μελέτη έδειξε ότι αν ξυπνάει κανείς λίγες ώρες νωρίτερα το πρωί, τότε θα μπορέσει να παρατείνει την παραμονή του σε αυτόν τον πλανήτη.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 430.000 ανθρώπων, ηλικίας από 38 έως 73 ετών, διήρκησε πάνω από έξι χρόνια και είχε στόχο να βρει τις διαφορές μεταξύ των «πρωινών» και των «βραδινών» τύπων και τις επιπτώσεις που έχουν οι συνήθειές τους στην υγεία και την ευημερία τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν σαφές προβάδισμα των πρωινών τύπων, με τους βραδινούς να κινδυνεύουν περισσότερο από ψυχολογικές διαταραχές, διαβήτη, ασθένειες του αναπνευστικού και γαστρεντερικές διαταραχές.

Ωστόσο, το πρωινό ξεκίνημα δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα για την υγεία, καθώς οι πιο πετυχημένοι και παραγωγικοί άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους νωρίς, σύμφωνα με έρευνα του Κριστόφ Ράντλερ που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση του Χάρβαρντ, Harvard Business Review.

Διαβάστε τι κάνουν εννέα πετυχημένοι και δημιουργικοί άνθρωποι κάθε πρωί:

1. Χωρίζουν τη μέρα στα δύο

Ο ιδρυτής του Men’s Style Pro, Σαμπίρ Πιλ, λέει ότι χωρίζει τη μέρα του στα δύο και αυτό αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητά του. Κάθε μέρα έχει μία λίστα με 10 πράγματα που πρέπει να έχουν γίνει έως τις 12 και μεταξύ τους απαντά σε email. Μάλιστα, μόλις ολοκληρώσει δύο δουλειές, κάνει 20 κάμψεις. Το δεύτερο κομμάτι της ημέρας ξεκινά στις 5 το απόγευμα και περιλαμβάνει συσκέψεις, που διαρκούν πολύ, καθώς και δημιουργική εργασία.

2. Πηγαίνουν νωρίτερα στη δουλειά

Η παιδίατρος, Μέγκαν Μπρουκς, εξηγεί ότι φτάνει στο ιατρείο της τουλάχιστον μισή ώρα πριν έρθει ο πρώτος ασθενής. Με αυτόν τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους ασθενείς της, να πιει με ηρεμία ένα καφέ, να κλείσει κάποια ραντεβού και, γενικότερα, να ολοκληρώσει τις δικές της δουλειές.

3. Αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους

Η εκδότρια και νέα μητέρα, Ρέιτσελ Μπάουι, αποκαλύπτει ότι κάθε πρωί όταν κάνει ντους μετρά από το ένα έως το 180. Αυτά, όπως υποστηρίζει, είναι τα τρία λεπτά ηρεμίας, δε σκέφτεται απολύτως τίποτα, καθαρίζει το μυαλό, απολαμβάνει τη μοναξιά του μπάνιου της και βγαίνει έτοιμη και ανανεωμένη για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας.

4. Τσεκάρουν τη λίστα τους ξανά και ξανά

Η απόφοιτη του Στάνφορντ, Κάντας Τζόουνς, η οποία κάνει καριέρα στα μίντια είπε ότι αφιερώνει χρόνο για να διπλο-τσεκάρει τη λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας, αλλά και της επόμενης εβδομάδας, επειδή θέλει να είναι προετοιμασμένη και όχι να αντιδρά σπασμωδικά σε εξελίξεις.

5. Λατρεύουν τη φύση

Ο Κρις Χέινς, ιδρυτής και διευθυντής ενός οικολογικού θέρετρου στην Αγγλία, περνά τις μέρες διασφαλίζοντας ότι η επιχείρησή του λειτουργεί καλά, ότι οι επισκέπτες είναι ευχαριστημένοι και ότι τα κέρδη αυξάνονται. «Ένας περίπατος στην εξοχή, είτε έχει ήλιο, είτε βρέχει, μπορεί να σου καθαρίσει το μυαλό από τα πάντα», υποστηρίζει.

6. Τρώνε πλούσιο πρωινό

Η Σάρα Ντόνοβαν, που περνάει την ημέρα της με την παραγωγή μεγάλων σόου σε διάφορα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, λέει ότι για να έχει ενέργεια όλη την ημέρα, τρώει ένα πλούσιο πρωινό, που περιλαμβάνει μέικον γαλοπούλας, αυγά, αβοκάντο, τοστ και καφέ πριν φύγει από το σπίτι.

7. Είναι πάντα ενημερωμένοι

Μεταξύ της δημοσίευσης του πρώτου της βιβλίου και της δουλειάς της ως σύμβουλος διατροφής στο περιοδικό, Good Housekeeping, η Ζακλίν Τζόνσον, υποστηρίζει ότι το να διαβάζει το πρωί επιστημονικά περιοδικά, δημοσιεύσεις, καινοτομίες και οτιδήποτε νέο υπάρχει στον τομέα της την κάνει να αισθάνεται καλύτερα προετοιμασμένη στη δουλειά της.

8. Ακούν podcasts

Η Σαμάνθα Ντογκ, ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας παπουτσιών, Ally, λέει ότι ξεκινά την καθημερινή ρουτίνα της ακούγοντας ένα χαλαρωτικό podcasts, το οποίο την ευχαριστεί και τη βοηθά να καθαρίσει το μυαλό της για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ημέρας.

9. Ξεκινούν την ημέρα με… ιδρώτα

Ο μηχανικός, Άρνι Μπόστρομ, ιδρώνει κάθε πρωί πριν ξεκινήσει τη μέρα του.  «Ξεκινώ με γυμναστική κάθε πρωί ώστε να έχω την αίσθηση ότι πέτυχα κάτι πριν ακόμα ξεκινήσω τη μέρα του», τονίζει, αλλά εξηγεί ότι δεν είναι εύκολο να σηκωθεί κάθε πρωί από τις 5. Αυτό γίνεται ευκολότερο αν έχει προετοιμάσει τη μέρα από την προηγούμενη, το πρόγραμμα, ακόμα και τα ρούχα που θα φορέσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η μέρα γίνεται πιο παραγωγική.

economistas.gr