Οι αταίριαστες κάλτσες! Γράφει η Ελένη Βλατάκη*

  • Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019 20:13
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Πόσες φορές το πρωί ψάχνεις να ντυθείς γρήγορα και βλέπεις ότι δεν υπάρχει το ζευγάρι της κάλτσας που ψάχνεις; Ψάχνεις να βρεις το ταίρι μάταια. Ακόμα και να φημίζεσαι για την νοικοκυροσύνη σου (και να σε έχουν επαινέσει στο παρελθόν για τα «σεμεδακια» που κέντησες αλλά δεν στόλισες γιατί δεν είναι στην μόδα), δεν μπορεί, θα σου έχει συμβεί. Έστω μερικές φορές.

Πόσο  πολύ θυμώνεις που δεν βρίσκεις το ζευγάρι ποτέ! Δεν το βρίσκεις γιατί δεν ψάχνεις σωστά, φταις που έπλυνες μόνο το ένα μέρος, φταις που δεν είσαι νοικοκύρης. Φταις που πίστευες ότι υπάρχει το ζευγάρι, φταις που δεν βάζεις την ζωή σου σε τάξη! Ακόμα και αν δεν φταις, το χρεώνεσαι! Ξεπερνώντας τον θυμό της στιγμής, ψάχνεις για άλλο ζευγάρι. Ψάχνεις, ψάχνεις και όταν διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει, ταιριάζεις τις αταίριαστες. Πιέζεις τα πράγματα στα δικά σου μέτρα. Μα δεν ταιριάζουν τα αταίριαστα, δεν στο έχουν πει;

Αταίριαστα ζευγάρια κάλτσας, αταίριαστοι συνέταιροι σε εταιρείες που χρεωκοπούν, αταίριαστοι συγγενείς, αταίριαστοι σύντροφοι!!!! Δεν είναι λίγοι που συμπορεύονται ενώ δεν ταιριάζουν.

Δεν είναι λίγοι οι κακοί συνεταιρισμοί σε δουλειές, δεν είναι λίγοι οι τσακωμοί μεταξύ συγγενών, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που συμβιώνουν συμβατικά, οι κακοί φίλοι που μόνο φίλοι δεν είναι!

Είναι γεγονός φίλοι μου πως υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις των ανθρώπων οποιασδήποτε μορφής! Πάντα υπήρχε, μόνο που τώρα, δεδομένων των συνθηκών στη Χώρα, βγαίνουν όλα στο φώς. Νευρικοί άνθρωποι, αγχωμένοι, με οικονομικά προβλήματα, άρρωστοι στην ρουτίνα τους, στην σκληρή καθημερινότητά τους!

Λύση υπάρχει με το φρένο στον εγωισμό και τον υγιή διάλογο, αλλά ποιος έχει τώρα χρόνο για διαλόγους! Ο διάλογος με την σημασία της λέξης. Σταματώ ότι κάνω και συζητώ με σκοπό να βρω λύση, όχι συζητώ για να νιώσω ότι προσπάθησα!

Δεν μιλώ με τον αδερφό μου, δεν μιλώ με τον συνέταιρό μου, δεν μιλώ με τον σύντροφό μου, δεν μιλώ με τους φίλους. Ξέρω εγώ γιατί! Γιατί έχω πάντα δίκιο, άσχετα με το τι λένε οι άλλοι . Νομίζουμε ότι η ζωή μας χρωστάει εφ’ όρου και θα μας δίνει πάντα ευκαιρίες για αυτοβελτίωση, για να φτιάξουμε νέους συνεταιρισμούς, νέες σχέσεις νέες φιλίες. Από πού αντλείται αυτός ο εγωισμός; Ερώτημα χωρίς απάντηση! Ξεχνάμε εύκολα ποιοι είμαστε, από πού ξεκινήσαμε.

Μην φοβάσαι τους ανθρώπους που μπορούν να τσαλακωθούν. Αυτούς που νευριάζουν αλλά μετα ζητάνε συγνώμη, αυτούς που αναγνωρίζουν το λάθος τους. Είναι σπάνιοι , διαφύλαξέ τους, είναι διαχειρίσιμοι. Να φοβάσαι αυτούς που θεωρούν δεδομένη την δική σου την συγνώμη γιατί αυτοί είναι αλάνθαστοι. Αλλά και έτσι να είναι, εσύ μην αλλάξεις, μην αλλοιωθείς, μην χαλάσεις! Γιατί αν χαλάσεις και εσύ, ο κόσμος δεν έχει ελπίδα! Σκέψου ότι εσύ είσαι ο κόσμος και ότι μπορεί να αλλάξει σε μια μόνο στιγμή!

*Η Ελένη Βλατάκη είναι ενεργός πολίτης