Με γεύσεις, παράδοση και πολιτισμό έρχεται το 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

  • Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2019 10:25
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, προσκαλεί στο ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, ένα αντάμωμα όπου αναδεικνύεται η φιλία, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα και πρωτίστως η Παράδοση και ο Πολιτισμός μας, στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:30 το πρωί, στο ΔΕΚΚ - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, Γούρνες Πεδιάδος Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:


Καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Κρήτης, να δηλώσουν συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και να παρουσιάσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με αγνά τοπικά προϊόντα.
Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ, στηρίζει και ενισχύει την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόν των.

Τα βασικά στοιχεία της εκδήλωσης είναι:
-Η συμμετοχή συλλόγων από όλη την Κρήτη με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές και αγνά τοπικά προϊόντα, αλλά και η συμμετοχή συλλόγων του εσωτερικού ή του εξωτερικού που έχουν τους ίδιους σκοπούς.
-Η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης του ΦΕ.Κ.Κ. με τη συμμετοχή στην εκδήλωση και τη στήριξη, κάθε φορά, ενός σημαντικού κοινωνικού φορέα της Κρήτης.
-Η μεταλαμπάδευση των αξιών των ηθών και των εθίμων της Κρήτης στη νέα γενιά με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων σχολείων στην εκδήλωση.
-Η συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και δίκτυα παραγωγών της τροφής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
-Η συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι κρίνουν και αξιολογούν τις συνταγές και γενικότερα τις συμμετοχές.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ΦΕ.Κ.Κ.
Η Πρόεδρος
Ελένη Ηγουμενάκη
Η Γ. Γραμματέας
Ιωάννα Τσουκιά

*Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716
email: info@fekk.gr και lena.igou@hotmail.com (Ελένη Ηγουμενάκη)