Τάμτα: Περίμενα στη ουρά για μισό καρβέλι ψωμί

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΡΙΚ πως η Τάμτα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision στο Ισραήλ, η γνωστή τραγουδίστρια έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στην κυπριακή τηλεόραση, στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος «ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ». Και ήταν ιδιαίτερα εξομολογητική, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά της χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Γεωργία αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθε στην Ελλάδα.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη για όσα έχω περάσει. Και με τα δύσκολα και με τα εύκολα» δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: «Μεγάλωσα στην Τυφλίδα. Έχω έναν αδερφό από τη μαμά και άλλα δύο αδέρφια από τον δεύτερο γάμο του μπαμπά μου. Δε θυμάμαι ποτέ τους γονείς μου μαζί, χώρισαν όταν ήμουν μηνών».

Όσο για τα δύσκολα και φτωχικά χρόνια στη Γεωργία, είπε: «Η γενιά μου και της μαμάς μου είχε περάσει μεγάλη πείνα στη Γεωργία. Καθόμασταν στην ουρά με κουπόνι για να πάρουμε μισό ψωμί που ήταν σημαντικό για μία οικογένεια και γινόταν σκοτωμός όταν ερχόταν το φορτηγό. Καθόμουν ατελείωτες ώρες στην ουρά για το ψωμί και διασκέδαζα με τα άλλα παιδιά, ήταν ο τρόπος που ζούσαμε τότε»!

Για τα πρώτα χρόνια της στην Ελλάδα, εξομολογήθηκε: «Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα μέναμε σε ένα υπόγειο στους Αμπελόκηπους με δύο δωμάτια. Μέναμε εγώ, η μαμά μου και η κόρη μου. Η μαμά μου φιλοξενούσε πολλές κυρίες από τη Γεωργία που είτε έπαιρναν ρεπό από τα σπίτια που δούλευαν είτε γιατί έρχονταν από την Γεωργία και δεν είχαν πού να μείνουν. Δεν με ένοιαζε αυτό. Το σπίτι μου στη Γεωργία που έχω μεγαλώσει ήταν 24 τετραγωνικά. Μπάνιο δεν είχαμε. Μέχρι τα 11 μου χρόνια έκανα μπάνιο στην ξαδέρφη μου, γιατί εμείς δεν είχαμε».

Η Τάμτα αποκάλυψε επίσης για τη μητέρα της ότι έχει δύο διπλώματα, αλλά όπως πολλές κυρίες από τις χώρες της πρώην Σοβιετική Ένωσης, ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει οποιαδήποτε δουλειά.