Ένας 10χρονος μαθαίνει στους συμμαθητές του τα άστρα για να κάνει πράξη το όνειρό του

  • Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2019 09:48
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Στην αυλή του 10χρονου Ρικάρντο Μπαρίγα στο σπίτι του, στην πόλη Πίρκε της Χιλής, βρίσκονται διασκορπισμένα ένας φουσκωτός μονόκερος, παιχνίδια για την πισίνα, μια μπάλα ποδοσφαίρου αλλά κι ένα… τηλεσκόπιο αξίας 3000 δολαρίων, το οποίο παρήγγειλαν από τη Γερμανία οι γονείς του.

Ο εκκολαπτόμενος μικρός αστροναύτης μπορεί να αναγνωρίσει αστερισμούς στον ουρανό, ελάχιστα γνωστά χαρακτηριστικά της σελήνης, πλανήτες και μαύρες τρύπες. Ο Ρικάρντο ξεκίνησε πρόσφατα να παραδίδει μαθήματα, έναντι του ποσού των 4 δολαρίων, στους συμμαθητές του για να τους βοηθήσει να κάνουν το ίδιο, με την ελπίδα να καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει στον εαυτό του μια στολή αστροναύτη, όπως εξηγεί ο ίδιος.

Εξάλλου, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 10χρονος νιώθει ότι είναι πολύ τυχερός που γεννήθηκε στην Χιλή, μια χώρα της Νότιας Αμερικής διάσημη ως παράδεισος των παρατηρητών ουράνιων σωμάτων, με καθαρό ουρανό, ξηρό κλίμα και ελάχιστη φωτορύπανση.

Μαθητής του δημοτικού, ο μικρούλης ανακάλυψε την αστρονομία, καθώς ξεφύλλιζε μια εγκυκλοπαίδεια των γονιών του και έκτοτε έχει «κολλήσει» με το διάστημα.

«Ήταν μια εγκυκλοπαίδεια με κάθε είδους πληροφορία» εξήγησε ο Μπαρίγα.

«Το όνειρό μου είναι να γίνω αστροναύτης και επίσης, να αποκτήσω μια στολή αστροναύτη».

Οι γονείς του υποσχέθηκαν να τον πάνε ένα ταξίδι στο Ορλάντο, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου ελπίζει να επισκεφθεί το διαστημικό κέντρο της NASA στο Κέιπ Κανάβεραλ.

«Έχω σκεφτεί ότι εάν μπορούσα να γίνω αστροναύτης, θα μπορούσα να εργαστώ για τη NASA» εξήγησε.

newsbeast