Ελληνίδα γιαγιά, με άντρα Κρητικό, πάει για ρεκόρ Γκίνες: Εχει 87 δισέγγονα, 50 εγγόνια και 2 τρισέγγονα

  • Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2019 08:46
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Ενα σπάνιο ρεκόρ Γκίνες πάει να σπάσει η Παναγιώτα Στεφανιδάκη από την Κάλυμνο, η οποία όχι μόνο συνεχίζει ακάθεκτη την ήρεμη ζωή της στα 105 της χρόνια αλλά έχει αποκτήσει και 87 δισέγγονα.

Η κυρία Παναγιώτα από την Κάλυμνο είναι από τις γηραιότερες γυναίκες της Ελλάδας, καθώς γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1914 σύμφωνα με τα επίσημα ατομικά έγγραφα εκείνης της εποχής.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, να είναι και μεγαλύτερη, αφού εκείνα τα χρόνια δεν έγραφαν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Ποια είναι η ιστορία της:

Η περήφανη γιαγιά με τα 50 εγγόνια και τα 87 δισέγγονα  γεννήθηκε στο ακριτικό νησί της Καλύμνου, από Καλύμνιους γονείς. Παντρεύτηκε τον μικρασιάτικης καταγωγής Μιχαήλ Στεφανιδάκη που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό, από Κρητικό πατέρα και μητέρα Κώα.


Απέκτησε μαζί του δέκα παιδιά (5 αγόρια και 5 κορίτσια): Τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα αλλά και τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία.

Kατά τη μακρά διάρκεια της ζωής της, έχει αποκτήσει 50  εγγόνια, 87 δισέγγονα και 2 τρισέγγονα μέχρι σήμερα, επίτευγμα που σίγουρα αποτελεί ρεκόρ και ενδεχομένως θα μπορούσε να της χαρίσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Τέλος, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, αν και η κυρά Παναγιώτα είναι 105 ετών συνεχίζει να είναι δραστήρια όσο μπορεί, καθώς σύμφωνα με το τοπικό μέσο η Καλύμνια γιαγιά φροντίζει μέσα στο γηροκομείο όσο μπορεί και τους υπόλοιπους τροφίμους του χώρου όπου διαμένει.



Πηγή:| iefimerida.gr