Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

  • Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019 10:16
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών άφησε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης.

Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961.

Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου - Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα '' Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια'' και ακολούθησαν συμμετοχές του σε άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου στο ρόλο του αρχηγού της Αστυνομίας. Τον τηλεοπτικό του κύκλο έκλεισε με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού.

Φιλμογραφία

Ο φακίρης (1989) (Γρηγόρης)
Εσχάτη προδοσία (1971) (Θανάσης)
Η ώρα της οργής (1968) (Μάρκος Χαλκιάς)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) (Αλέκος Σταθάκης)
Τα δίχτυα της ντροπής (1965) (Στέφανος)
Συνοικία το "όνειρο" (1961)
Οι όμορφες μέρες (1970)

Αφηστε καποιο σχολιο