Πιτσάκια με σπιτική ζύμη, κασέρι και λουκάνικα

  • Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019 09:18
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Για τη ζύμη

αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 500 γρ., και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα

μαγιά νωπή: 10 γρ.

ελαιόλαδο: 5-6 κουταλιές της σούπας.

αλάτι: 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα

ντομάτες: 1 κιλό, ώριμες, χοντροκομμένες

κασέρι: 400 γρ., κομμένο σε κύβους

λουκάνικα κοκτέιλ: 200 γρ., κομμένα σε ροδέλες

Ποιες είναι οι Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ελαιόλαδο: 4-5 κουταλιές της σούπας

ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού

φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό ή μαϊντανό): 2 κουταλιές της σούπας

αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε

Εκτέλεση συνταγής

Διαλύετε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι νερό χλιαρό και αφήνετε για ½ ώρα να φουσκώσει. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι και κάνετε μια λακουβίτσα. Ρίχνετε εκεί τη διαλυμένη μαγιά και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε προσθέτοντας 1 φλιτζάνι ακόμα χλιαρό νερό. Συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα δάχτυλά σας. Την αφήνετε να φουσκώσει για 45’-50’, σκεπασμένη με πετσέτα, και έπειτα την ξαναζυμώνετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και τα ανοίγετε σε δισκάκια πάχους 1 εκατ. Κόβετε τις άκρες με κουπ πατ για να δώσετε όμορφο σχήμα στα πιτσάκια.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Βυθίζετε τις φρέσκες ντομάτες σε νερό που κοχλάζει και τις ξεφλουδίζετε. Τις πιέζετε για να βγάλουν τους σπόρους και τις χοντροκόβετε. Κατόπιν βράζετε σε κατσαρολάκι τα 2/3 από τις ντομάτες μαζί με το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν τα υγρά της εξατμισθούν εντελώς.(Υπολογίζετε περίπου 30’-35’)

Κόβετε το κασέρι σε κύβους και τα λουκάνικα σε ροδέλες. Βάζετε τις ζύμες σε ταψάκια και από πάνω απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας και έπειτα σκορπίζετε το κασέρι και τα λουκάνικα. Κόβετε τις υπόλοιπες ντομάτες σε κομμάτια και σε ροδέλες και τις μοιράζετε στις πίτσες. Ψήνετε στους 200° C για 20’-25’.

newpost.gr

Αφηστε καποιο σχολιο