Αυτές είναι οι τροφές-έκπληξη που οι διατροφολόγοι λένε πως μπορείς να φας!

Όσο αυστηρή και να είναι η διατροφή σου χρειάζεται που και που να το ρίχνεις λίγο έξω και να τρως και κανένα παγωτό, κανένα κομμάτι παστίτσιο ή μια φέτα ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα βρε αδερφέ. Δες ποιες είναι τροφές που οι διατροφολόγοι λένε πως μπορείς να τρως και ποιοι είναι οι λόγοι.

Βούτυρο
Μπορεί τα trans λιπαρά να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά υπάρχουν και καλά λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στο βούτυρο, που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σου. Μπορείς, λοιπόν, να τρως βούτυρο αλλά με μέτρο γιατί δεν πάει να είναι μια τροφή που περιέχει λίπος και επομένος οι μεγάλες ποσότητές της μπορεί να σου προσθέσουν βάρος.

Πατάτες
Οι πατάτες, η αλήθεια είναι, πως έχουν άσχημη φήμη. Οι πατάτες, όμως, αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατανθράκων (ειδικά για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη που περιέχουν τα ζυμαρικά) και όταν τρώγονται σκέτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και B6 καθώς και σημαντικά αντιοξειδωτικά. Το κλειδί βρίσκεται στον τρόπο που θα μαγειρευτούν. Προτίμησέ τις βραστές ή ψητές και πρόσεξε με την γαρνιτούρα. Μην το παρακάνεις με τη μαγιονέζα και το μπέικον. Προτίμησε να τις φας με λίγο σκορδάκι, κρεμμυδάκι και γιαούρτι.

Κόκκινο κρέας
Μπορεί να λένε πως δεν κάνει καλό η υπερκατανάλωσή του αλλά όταν τρώγεται με μέτρο είναι πολύ θρεπτικό. Περιέχει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου. Επίσης, προσφέρει πρωτεϊνη στο σώμα η οποία είναι απαραίτητη για το χτήσιμο των μυών και των οστών.

Σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά καθώς και φλαβονοειδή τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση.

Παγωτό με full λιπαρά
Όταν έτσι κι αλλιώς έχεις σκοπό να φας ένα γλυκό, τότε καλό είναι να το φας με full λιπαρά τα οποία ρίχνουν την πίεση του αίματος. Τα light υποκατάστατα είναι γεμάτα χημικά συστατικά τα οποία ούτε καν μπορείς να προφέρεις. Απόφυγε ό,τι δεν μπορείς να προφέρεις και προτίμησέ το πλήρες. Γιατί να μην το ευχαριστηθείς άλλωστε μια φορά που αποφάσισες να το φας;

keepup.gr