Cheesecake με πραλίνα και αλμυρά φιστίκια

  • Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2019 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το πιο λαχταριστό cheesecake που έχετε δοκιμάσει, με πραλίνα και φιστίκι αράπικο που του χαρίζει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση.

Μερίδες:για μια φόρμα διαμ. 24εκ. Χρόνος προετοιμασίας:25′ Χρόνος μαγειρέματος:0′ Έτοιμο σε:25′ Χρόνος αναμονής:6 ώρες

Υλικά

Για τη βάση
250γρ. μπισκότα τριμμένα
125γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο

Για την κρέμα
600γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
100γρ. ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
450γρ. πραλίνα φουντουκιού
3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
250γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 36%, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για το σερβίρισμα
φιστίκι αράπικο ξεφλουδισμένο, ελαφρώς αλατισμένο και χοντροκοπανισμένο
λίγη πραλίνα φουντουκιού

Διαδικασία
Για τη βάση: Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα στρώνετε ομοιόμορφα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διάμ. 24εκ. Κρατάτε τη φόρμα στην άκρη.

Για την κρέμα: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, την πραλίνα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος και σκορπάτε στην επιφάνεια του γλυκό τα φιστίκια και την πραλίνα ελαφρώς ζεσταμένη για να γίνει ρευστή.

olivemagazine.gr