O Γιώργος Παπακωνσταντής Υποψήφιος δήμαρχος Μυλοποτάμου

  • Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 22:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Με ανάρτησή του στα Social Media Ο Γιώργος Παπακωνσταντής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Μυλοποτάμου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντής, ο οποίος είναι διδάκτορας του παντείου πανεπιστημίου και πρώην ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας από την οποία παραιτήθηκε το 2008, είναι γνωστός για τις επισημάνσεις του και τις μελέτες του για την κοινωνία της Κρήτης και  την παραβατικότητα, ενώ έχει ασχοληθεί με τα κοινά από ποικίλες θέσεις. 

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου, γιος του Βασίλη Παπακωνσταντή και της Δήμητρας Καλυβιανάκη.

Έμαθε τα πρώτα του γράμματα στο δημοτικό σχολείο Μελιδονίου και κατόπιν σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνιολογία και στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου πήρε το διδακτορικό του με άριστα. Παράλληλα, αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και από τη Σχολή Επιτελών Στελεχών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων διευθυντής του γραφείου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης και Schengen στη μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες και διοικητής στη Σχολή Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Από το 2003 μέχρι το 2010  ήταν καθηγητής πρόληψης παραβατικότητας στο Ανώτατο Τεχνολογικό ίδρυμα Κρήτης, και από το 1998 είναι καθηγητής εγκληματολογίας στις Σχολές Αστυνομίας. Υπήρξε επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης και στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου. Παραιτήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 2008 με το βαθμό του ταξιάρχου και την ίδια χρονιά εκλέχτηκε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, Από όπου παραιτήθηκε το 2010, οπότε ανέλαβε Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ., της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.  Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου και το 2014 υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ.

Έχει γράψει 6 επιστημονικά βιβλία (μεταξύ των οποίων ένα για την κοινωνία της Κρήτης με τίτλο «Από την παράδοση στην παράβαση»). Ασχολείται επίσης με τη  λογοτεχνία έχοντας εκδώσει  ένα μυθιστόρημα,  ενώ έχει τιμηθεί με πολλές τιμητικές διακρίσεις. Υπήρξε επίσης μέλος των Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας των δήμων Χανίων, Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες συνέδρια και ημερίδες, και έχει δημοσιεύσει   πολλά άρθρα και μελέτες.