Το παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

  • Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 07:54
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την 1η Κυριακή κάθε μήνα με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» από την Ελένη Μπετεινάκη και την 3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

Κυριακή 13 Γενάρη  
Μια πριγκίπισσα κι ένα λευκό φτερό…

Η  Ελένη Μπετεινάκη την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις 11.00 το πρωί, στον 3ο όροφο του Μουσείου μαζί τις κούκλες της κι ένα κουβάρι με πολύχρωμη κλωστή, που κρύβει πάντα μέσα του μυστικά κι ιστορίες ανείπωτες, θα αφηγηθεί ιστορίες που τις ακούν μόνο όσοι αγαπούν τα παραμύθια!

Ένα παραμύθι που μας μεταφέρει στην Ανατολή και συγκεκριμένα στην Ινδία. Είναι η ιστορία ένας μαχαραγιά που σπάνια χαμογελούσε. Μόνο σαν έβλεπε την κόρη του την όμορφη Σεντάνα ο ήλιος του έλαμπε στον ουρανό. Το ‘ξερε αυτό  η μητριά της, έβλεπε και την ομορφιά της κόρης και από τη ζήλια και την κακία έλιωνε. Έτσι αποφάσισε να την διώξει  μακριά, σε ένα έρημο νησί και χτίζοντας της ένα παλάτι με μια τεράστια βιβλιοθήκη την αιχμαλώτισε.  Την μάγεψε και την εγκατέλειψε ολομόναχη κρύβοντας το νησί απ όλους και όλa. Ένα ολόλευκο παγώνι γινόταν  τη μέρα και μια όμορφη πριγκίπισσα για όλη νύχτα. Ώσπου μια μέρα ένας νέος ο Αακάρ….

Το παραμύθι είναι βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο της Ζισλέν Ρομάν «Η πριγκίπισσα με το λευκό φτερό» από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Οι κούκλες είναι από το Κουμπί και το βελόνι.

Γενική είσοδος για το παραμύθι: 3€

για τον Σύλλογο Φίλων:  Δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους 
καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αφηστε καποιο σχολιο