Διαλέξτε το σωστό foundation για τον τύπο της επιδερμίδας σας

  • Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2019 20:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Έχετε αναρωτηθεί ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που το foundation σας δεν παραμένει στην επιδερμίδα σας όση ώρα θα θέλατε; Γιατί μερικά foundations “σπάνε” στην επιδερμίδα μας;

Πολλές φορές, αγοράζουμε ένα προϊόν επειδή μας το πρότεινε κάποια influencer ή είδαμε να το χρησιμοποιεί κάποια celebrity, όμως έχουμε αποκτήσει ένα προϊόν που μας ταιριάζει πραγματικά ή έχουμε παρασυρθεί από την εντυπωσιακή συσκευασία ή την “τέλεια” φωτογραφία;

Για να βρούμε το ιδανικό foundation για την επιδερμίδα μας, πρέπει να εντοπίσουμε εκείνο το συστατικό που χρειάζεται περισσότερο. Τα υγρά foundations έχουν ως βάση τη σιλικόνη, το νερό ή το λάδι. Ανεξαρτήτως τι μπορεί να σας προτείνει ως ιδανικό μια εργαζόμενη σε ένα κατάστημα ομορφιάς ή μια celebrity, εσείς θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο βασικό συστατικό να αναζητάτε στο προϊόν που επιλέγετε ώστε να κάνετε πάντα τη σωστή επιλογή.

Λιπαρή επιδερμίδα

Για τη λιπαρή επιδερμίδα είναι ιδανικά τα foundations που περιέχουν σιλικόνη. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδος προϊόντος περιέχει αρκετό νερό ως πρώτο συστατικό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υδάτινα. Αντιθέτως, η περιεκτικότητα σε σιλικόνες καταπολεμά και ελέγχει τη λιπαρότητα.

Ξηρές επιδερμίδες

Για ξηρές επιδερμίδες, τα foundations που περιέχουν έλαια είναι τα ιδανικότερα (αν και πλέον τα συναντάμε πιο σπάνια). Οι ενυδατικές και θρεπτικές τους ιδιότητες λειτουργούν όπως το υαλουρονικό οξύ για την ξηρή επιδερμίδα, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνες για το δέρμα.

Για όλες τις επιδερμίδες

Τα foundations με βάση το νερό είναι αυτά που έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις των γυναικὠν τελευταία αφού είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Η σύνθεσή τους που περιέχει υδατικούς παράγοντες είναι πολύ απαλή για την επιδερμίδα μας ενώ παράλληλα θρέφουν τη διψασμένη επιδερμίδα. χαρίζοντας αρκετή διάρκεια.

marieclaire.gr

Αφηστε καποιο σχολιο