Ποια είναι τα κατάλληλα αυγά για τη μαρέγκα μας;

  • Τετάρτη, 9 Ιανουάριος 2019 19:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Τι αυγά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

Για να φτιάξετε σπιτική μαρέγκα το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ασπράδια αβγών, ζάχαρη και μια δυνατή κουζινομηχανή που θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς!

Επειδή όμως πολλά ακούγονται μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα αυγά για τη μαρέγκα σας:

Αν το ζητούμενο στη μαρέγκα μας είναι ο όγκος και όχι η σταθερότητα, τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι κάποιων ημερών, τουλάχιστον 3 ή 4.

Αν από την άλλη προτιμάμε η μαρέγκα μας να είναι περισσότερο σφιχτή και όχι τόσο ογκώδης, χρησιμοποιούμε φρέσκα αυγά.

Τα ασπράδια στα αυγά 3-4 ημερών είναι πιο λεπτά, κι έτσι, χτυπώντας τα, παράγεται περισσότερος όγκος – σε αντίθεση με τα ασπράδια των φρέσκων αυγών, που είναι πιο πλούσια και χτυπώντας τα ο όγκος της μαρέγκας μειώνεται.

makriniotis.faysbook.gr

Αφηστε καποιο σχολιο