Οι πιο ... τεμπέλες πριγκίπισσες του 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αν και οι περισσότεροι «κοινοί θνητοί» πιστεύουν πως οι γαλαζοαίματοι δεν εργάζονται, το παλάτι του Μπάκιγχαμ κάθε χρόνο καταγράφει πόσα επίσημα καθήκοντα άσκησαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και στο τέλος της χρονιάς τα στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα.

Έτσι, καθώς το 2018 έφυγε, το παλάτι παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία των δημοσίων εμφανίσεων των γαλαζοαίματων, από τα οποία φαίνεται πως τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας εργάστηκαν λιγότερο από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους, αν και η 92χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έχει εκχωρήσει αρκετά από τα επίσημα καθήκοντά της στη νεότερη γενιά της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παλατιού για τους πιο εργατικούς και τους πιο «τεμπέληδες» γαλαζοαίματους του 2018, η 68χρονη πριγκίπισσα Άννα, η μοναχοκόρη της βασίλισσας, πραγματοποίησε συνολικά 518 δημόσιες εμφανίσεις τη χρονιά που έφυγε και ξεπέρασε τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Δεύτερος έρχεται ο διάδοχος του θρόνου στη Γηραιά Αλβιόνα, ο 70χρονος πρίγκιπας Κάρολος, με 507 δημόσιες εμφανίσεις μέσα στο 2018, και ακολουθούν ο πρίγκιπας Εδουάρδος με 463 εμφανίσεις, ο πρίγκιπας Άντριου, που άσκησε 394 βασιλικά καθήκοντα και η «αειθαλής» Ελισάβετ, η οποία έκανε 283 δημόσιες εμφανίσεις.

Τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι οι ουραγοί της λίστας. Ο 36χρονος πρίγκιπας Ουίλιαμ, τρίτος στην διαδοχή του θρόνου, πραγματοποίησε μόνο 220 εμφανίσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό και ο αδελφός του, ο 34χρονος πρίγκιπας Χάρι, έκανε 193 εμφανίσεις σε εκδηλώσεις εντός και εκτός συνόρων.

Όμως, ο τίτλος των πιο «αργόσχολων» του παλατιού απονέμεται στις δύο συζύγους των εγγονών της βασίλισσας Ελισάβετ, την Κέιτ Μίντλετον και τη Μέγκαν Μαρκλ. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ έκανε μόνο 87 δημόσιες εμφανίσεις τη χρονιά που έφυγε και η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού δράματος Suits εμφανίστηκε μόνο σε 96 δημόσιες εκδηλώσεις.

Βέβαια, έχουν και οι δύο δούκισσες σοβαρές δικαιολογίες για τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις τους. Η Κέιτ Μίντλετον έφερε στον κόσμο τον Απρίλιο το τρίτο της παιδί, τον πρίγκιπα Λούις και βρισκόταν σε άδεια μητρότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όσο για την δούκισσα του Σάσεξ, που την άνοιξη θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας μόλις τον Μάιο, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι. Πάντως, η αντιμοναρχική οργάνωση Republic, μετά την δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων, αμφισβήτησε την μακροβιότητα της μοναρχίας. «Πώς μπορεί να επιβιώσει η μοναρχία όταν η νεότερη γενιά κάνει λιγότερη δουλειά από τους γονείς; Δεν πρόκειται για εργασία, όπως εμείς οι υπόλοιποι την εννοούμε. Οι ώρες τους περιλαμβάνουν παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και θεάτρου. Αλλά το αληθινό ερώτημα που αυτά τα στοιχεία αναδεικνύουν είναι, θέλει ο Ουίλιαμ να γίνει βασιλιάς;», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωσή της η οργάνωση.

protothema.gr