Οι λάθος αποφάσεις μπορούν να έχουν ολέθριες συνέπειες...Του Γιώργου Παπακωνσταντή

  • Τρίτη, 8 Ιανουάριος 2019 23:06
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Χειμώνας. Βροχές και κρύο. Χιόνια στα ορεινά και όμορφα τοπία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες με τη σύγχρονη τεχνολογία, προβλέπουν σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια, πότε θα βρέξει, που θα βρέξει που θα χιονίσει, τι θερμοκρασία θα έχει.

Με βάση τις προβλέψεις αυτές η πολιτική προστασία εκδίδει οδηγίες και καλεί τους πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους. Παράλληλα, τα ΜΜΕ, που ως συνήθως θέλουν να προκαλέσουν αναγνώστες ή τηλεθεατές, αρέσκονται στις υπερβολές και προσπαθούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον μέσα από το φόβο και την ανησυχία.

Παρόλα αυτά, πάντα κάτι δεν πάει καλά. Οι ανακοινώσεις για το κλείσιμο των σχολείων από τους δήμους συχνά δε γίνονται στην ώρα τους. Έτσι το πρωί με την κακοκαιρία τα παιδιά και οι γονείς πηγαίνουν στα σχολεία όπως όπως, αφού δεν έχουν κλείσει και μετά από 1-2 ώρες αποφασίζεται να κλείσουν  και ειδοποιούνται οι γονείς να πάνε να πάρουν τα παιδιά τους . Φεύγουν από τις δουλειές τους, αγχώνονται ψάχνουν φίλους και συγγενείς να πάνε στο σχολείο αν οι ίδιοι δεν μπορούν.  Αντί δηλαδή να μειώνονται οι μετακινήσεις διπλασιάζονται…

Κάπως έτσι και η οδηγός του δικύκλου της φωτογραφίας πήρε όπως όπως  το παιδί της με το μηχανάκι, μέσα στο κρύο και στη βροχή, χωρίς κράνος και  διακινδυνεύει υπέρμετρα τη σωματική του ακεραιότητα και τη δική της.

Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, οι λάθος αποφάσεις μπορούν  να έχουν ολέθριες συνέπειες και ακριβώς για αυτό πολιτεία κι πολίτες οφείλουμε να είμαστε πιο υπεύθυνοι και να τηρούμε τη στοιχειώδη λογική.

Το να αποφασίζεις να κλείσεις ή όχι τα σχολεία, και το πότε το κάνεις αυτό, μπορεί να έχει χειρότερες συνέπειες από εκείνες που θέλεις να προλάβεις...Το να τρέχεις να μεταφέρεις το παιδί σου με όποιο τρόπο, διακινδυνεύοντας τελικά πολύ περισσότερο από όσο επιβαλλει η κακοκαιρία, μπορεί επίσης να έχει ολέθριες συνέπειες...Ας ελπίσουμε να είναι πάντα η τύχη με το μέρος τους!