Zωντανεύουν ξανά γεύσεις και παράδοση - Στις 3 Μαρτίου το 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

  • Κυριακή, 6 Ιανουάριος 2019 08:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, μας προσκαλεί στο ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, ένα αντάμωμα όπου αναδεικνύεται η φιλία, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα και πρωτίστως η Παράδοση και ο Πολιτισμός μας, στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30 το πρωί, στο ΔΕΚΚ - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, Γούρνες Πεδιάδος Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση:
Καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Κρήτης, να δηλώσουν συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και να παρουσιάσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με αγνά τοπικά προϊόντα.
Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ, στηρίζει και ενισχύει την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων.
Η Εκδήλωση
Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:
⦁ Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.
⦁ Μουσικά ακούσματα
⦁ Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών
Παράλληλες εκδηλώσεις
⦁ Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, γι´ αυτό μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και των γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους που θα συμμετέχουν, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές, μαθαίνοντας τα ήθη και τα έθιμα που τις συνοδεύουν!
⦁ Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που θα προσφέρουν σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ και ο «Οδηγός Μαγειρικής». Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, της Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε κι ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε τη θετική σας απάντηση.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία σας, τη στήριξη σας και την αγάπη σας.
*Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716
email: info@fekk.gr & lena.igou@hotmail. (Λένα Ηγουμενάκη)