Διάλλειμα στην κακοκαιρία τα Θεοφάνεια, έντονες χιονοπτώσεις στην Κρήτη και από Δευτέρα

  • Σάββατο, 5 Ιανουάριος 2019 15:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η Κακοκαιρία με το όνομα "Σοφία" έφτασε το Σάββατο στην Κρήτη με βροχές και χιόνια στα Ορεινά, που όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα .

Όμως ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, αναφέρει ότι   αναμένεται ένταση των χιονοπτώσεων στην Δυτική Κρήτη από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και στην Ανατολική Κρήτη από το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής.

Σύμφωνα επίσης  με τον κ.Λέκκα, την Κυριακή στην Κρήτη θα εορτασθούν τα Θεοφάνεια με καλό καιρό και αναμένεται πολλοί να βρουν την ευκαιρία να πάνε σε περιοχές με χιόνι. Εννοείται ότι θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί καθώς στο ορεινό οδικό δίκτυο θα υπάρχουν χιόνια, και οι αρμόδιες δημοτικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν σε καθαρισμούς

Πάντως ο κ.Λέκκας προειδοποιεί ότι αναμένεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα προβλέπει  πως από το βράδυ της Δευτέρας θα χτυπήσει την  Κρήτη ένα πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με πολύ πιο έντονες χιονοπτώσεις που θα διαρκέσουν – σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία – μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Αφηστε καποιο σχολιο