Το πασίγνωστο ιστιοπλοϊκό Maiden με πλήρωμα μόνο γυναίκες πέρασε από την Κρήτη

  • Σάββατο, 5 Ιανουάριος 2019 09:04
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Στον Άγιο Νικόλαο και στη Μαρίνα έφτασε την π. Πέμπτη και αναχώρησε για να βρεθεί στις Ινδίες μετά από ταξίδι 5 εβδομάδων!

Το Maiden πέρασε στην ιστορία όταν το 1990 τερμάτισε 2ο στο Whitbread Round the World Race, τώρα παγκοσμίως γνωστό ως Volvo Ocean Race, σε μια περίοδο ο αγώνας ήταν καθαρά ανδροκρατούμενος με μόλις 5 γυναίκες ανάμεσα σε 200 συμμετέχοντες στον προηγούμενο αγώνα.

Το Maiden και το πλήρωμα 12 γυναικών μάλιστα τερμάτισε πρώτο 2 φορές στις 6 συνολικά διαδρομές και ήταν η καλύτερη επίδοση αγγλικού σκάφους τα τελευταία 17 χρόνια!Δεν ήταν όμως εύκολο για την Tracy Edwards να το επιτεύξει. Αναγκάστηκε να υποθηκεύσει το σπίτι της για να αγοράσει το σκάφος ενώ σημαντική βοήθεια και βασικός χορηγός της προσπάθειας υπήρξε ο Βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας. Αυτό όμως δεν έφτασε και η Edwards αναγκάστηκε να πουλήσει το σκάφος μετά τον αγώνα.

Αφού άλλαξε πολλά χέρια τελικά το Maiden βρέθηκε σε μαρίνα στις Σεϋχέλλες. Η μαρίνα μετά από κατάσχεση, προσέφερε τιμητικά το σκάφος πίσω στην Edwards μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, σε άθλια κατάσταση, με αυτή να το επιδιορθώνει με χορηγίες και την συνδρομή του παλιού πληρώματος με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για να προωθήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα για την εκπαίδευση νεαρών γυναικών και κοριτσιών παγκοσμίως. Το 2017 επιστρέφει την Αγγλία.

Το νέο ταξίδι του Maiden για τον γύρο του κόσμου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με το anatolh.com, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την άντληση χορηγιών για την εκπαίδευση κοριτσιών για λογαριασμό του Maiden Factor Foundation, τον φιλανθρωπικό οργανισμό που συστάθηκε από την κόρη του Βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας, Πριγκίπισσα Χάγια. Προορισμός του η Κεράλα της Ινδίας! Στον Άγιο Νικόλαο και στη Μαρίνα έφτασε μόλις χθες Πέμπτη 03/01/2018 ενώ αναχωρεί αύριο για να βρεθεί στις Ινδίες μετά από ταξίδι 5 εβδομάδων!