Υγιεινό burger με φέτα και σπανάκι

  • Τετάρτη, 2 Ιανουάριος 2019 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

 

Μια υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου μας burger που δεν περιέχει αλεύρι

Τα burgers είναι σίγουρα ένα αγαπημένο γεύμα που όμως μπορεί να γίνει πολύ ανθυγιεινό Συνοδεύεται από πολλά επιπλέον λιπαρά, παχυντικά τυριά και συνοδευτικά, τα οποία το κάνουν βέβαια τόσο απολαυστικό. Αν δεν θέλετε να χαλάσετε την διατροφή σας, δοκιμάστε αυτήν την ελαφριά και υγιεινή συνταγή για burger από γαλοπούλα, με φέτα, σπανάκι και βρώμη. Μια ελληνική εκδοχή με άπαχο κρέας που θα σας καταπλήξει!

Υλικά:

450 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας

1 κούπα βρώμη

2 ασπράδια αυγών

280 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο

1 κούπα τυρί φέτα σε κομμάτια

1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Λιώστε και αποστραγγίστε καλά το σπανάκι με το χέρι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Πιέστε το με την πλάτη του κουταλιού μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά από το σπανάκι.

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια, μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί. Προσέξτε να μην ανακατέψετε πολύ ώρα ώστε να μην στεγνώσει ο κιμάς.

Χωρίστε το μείγμα σε 6 μερίδες. Πλάστε με τα χέρια την κάθε μερίδα και δημιουργήστε 6 αφράτα μπιφτέκια. Προθερμάνετε την πλάκα ψησίματος σε μέτρια θερμοκρασία και ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος ή λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

Ψήστε τα μπιφτέκια για 8 λεπτά στη πλάκα ψησίματος ή για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν επιλέξετε τη σχάρα. Μεταφέρετε τα μπιφτέκια ζεστά, σε ψωμάκια για burger ολικής άλεσης και απολαύστε το burger!

gynaikamagazine.gr