Όσο πιο έξυπνη είναι η γυναίκα, τόσο λιγότερα παιδιά θέλει

  • Κυριακή, 30 Δεκέμβριος 2018 15:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Οικογένεια

Το πόσα παιδιά θα αποκτήσει το κάθε ζευγάρι, είναι μία καθαρά προσωπική τους υπόθεση. Και επειδή είναι κάτι τόσο προσωπικό και δεν αφορά κανέναν άλλον, δεν επηρεάζει και κανέναν άλλον –έτσι δεν είναι; Μια νέα έρευνα, του αναπτυξιακού ψυχολόγου Satoshi Kanazawa, υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Οι πιο έξυπνες γυναίκες θέλουν λιγότερα παιδιά, λέει νέα έρευνα

Σύμφωνα με τον Kanazawa η ευφυΐα είναι στοιχείο που μπορεί να «περνά» στα αγόρια από τη μητέρα, χάρη στο χρωμόσωμα Χ. «Γενικώς, γνωρίζουμε ότι η ευφυΐα είναι ιδιαίτερα κληρονομική… και τα γονίδια που επηρεάζουν τη γενικότερη ευφυΐα θεωρείται ότι βρίσκονται στο χρωμόσωμα X… Αυτό σημαίνει ότι τα αγόρια κληρονομούν την γενική ευφυΐα τους αποκλειστικά από τη μητέρα τους, ενώ τα κορίτσια την κληρονομούν τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πατέρα», λέει ο ίδιος.

Ωστόσο, στο βιβλίο «Το παράδοξο της Ευφυΐας» που κυκλοφόρησε ο Kanazawa αναφέρει πως, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε σε περίπου 10.000 γυναίκες κάθε ηλικίας, ανά 15 βαθμούς νοημοσύνης που έχει η γυναίκα, η επιθυμία της να αποκτήσει παιδιά μειώνεται κατά 25%!

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα του Κanazawa λέει ότι «στις αναπτυγμένες κοινωνίες, οι πιο έξυπνες γυναίκες -και όχι οι πιο έξυπνοι άντρες- αποφεύγουν να κάνουν παιδί, ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες. Δεδομένου, λοιπόν, ότι είναι η ευφυΐα της γυναίκας που μεταφέρεται κατά 100% στα παιδιά (είτε αγόρια είτε κορίτσια), η απόφαση των πραγματικά ευφυών γυναικών να μείνουν άτεκνες θα μπορούσε να μειώνει τη μέση ευφυΐα του πληθυσμού στα ανεπτυγμένα κράτη.»

Σημαίνει, άραγε, αυτό ότι οι έξυπνες γυναίκες μπαίνουν εμπόδιο στην… εξέλιξη της ανθρωπότητας;

Γνώμη μας είναι πως όχι: Η ανθρωπότητα δεν εξαρτάται από μερικά ωάρια, ούτε η φύση είναι ο μοναδικός παράγοντας που οδηγεί σε έξυπνα παιδιά. Ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο.

Πηγή: Popsugar.com