Πώς θα αφαιρέσετε λεκέδες από κόκκινο κρασί με ένα μόνο υλικό που έχουμε στο σπίτι

  • Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Όσο προσεκτικοί και να είμαστε, τις περισσότερες φορές θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε. Μια ομάδα Αυστραλών μητέρων αποκάλυψε ένα ελάχιστα γνωστό κόλπο για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκές του κρασιού χωρίς να χρειαστεί να πάτε το ρούχο σας στο καθαριστήριο – και το έχετε σίγουρα στο ψυγείο σας.
 

Ποιο είναι αυτό το θαυματουργό υλικό; Το γάλα!

«Βυθίστε το ρούχο στο γάλα για μερικές ώρες, και μετά βάλτε το στο πλυντήριο σε ένα γρήγορο πρόγραμμα για να αφαιρέστε την μυρωδιά του γάλακτος» έγραψε μια γυναίκα σε μια ομάδα στο Facebook.

«Το δοκίμασα στο νέο μου φόρεμα. Απλά πρέπει να το αφήσετε να μουλιάσει στο γάλα και μετά από λίγο είναι και πάλι σαν καινούριο» έγραψε κάποια. «Ναι έχω δοκιμάσει το κόλπο με το κρασί και πραγματικά έχει αποτέλεσμα».

Το κόλπο αυτό δουλεύει ως διαλύτης καθώς λειτουργεί τόσο ως οξύ όσο και ως βάση λόγω των συστατικών του νερού, των αλάτων και του λίπους.

Μάλιστα, όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε λιπαρά στο γάλα, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η αφαίρεση των λεκέδων.
 

Η μέθοδος αυτή όμως, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στα ρούχα, επειδή μπορούν εύκολα να πλυθούν στο πλυντήριο μετά. Η χρήση του γάλακτος στο χαλί θα μπορούσε να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων, αλλά η διαδικασία αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα άσχημες μυρωδιές ή και μούχλα αν δεν αφαιρεθεί σωστά.

Εκτός όμως από το γάλα, άλλες μητέρες πρότειναν τα κοινά κόλπα, όπως ο αφρός ξυρίσματος, η σόδα μαγειρικής αλλά και το αναψυκτικό σόδα.

«Έχω χρησιμοποιήσει αφρό ξυρίσματος για τους λεκέδες. Είναι ασφαλές προϊόν. Μπορείς να το βάλεις επάνω στο τζιν σου ακόμη και την ώρα που το φοράς» έγραψε μια γυναίκα.

Μια άλλη έγραψε: «Σόδα μαγειρικής. Κάνεις μια πάστα και την βάζεις κατευθείαν επάνω στον λεκέ. Το τρίβεις για λίγο και μετά το βάζεις στο πλυντήριο».



Πηγή: iefimerida.gr