Μπόνι και Κλάιντ: Θα βρεθούν ξανά μαζί 84 χρόνια μετά τον θάνατό τους;

  • Παρασκευή, 21 Δεκέμβριος 2018 08:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Σχεδόν έναν αιώνα μετά τον θάνατο δύο εκ των διασημότερων εγκληματιών των ΗΠΑ, οι συγγενείς της Μπόνι Πάρκερ και του Κλάιντ Μπάροου βάζουν μπρος τις νομικές διαδικασίες ώστε το ζευγάρι να επανενωθεί στην τελευταία του κατοικία. 

Όταν το δίδυμο του εγκλήματος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στη Λουιζιάνα το 1934, η μητέρα της Μπόνι αρνήθηκε κατηγορηματικά να ταφεί η κόρη της δίπλα στον συνεργό και εραστή της. 

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω τη γιαγιά μου που αρνήθηκε. Νομίζω ότι κάθε γονιός θα ήταν ενάντια στην ιδέα. Έχουν περάσει όμως πια 84 χρόνια» δηλώνει σήμερα η Ρία Λιν Λίντερ, ανιψιά της Μπόνι, στον σταθμό KHOU στο Τέξας. 

Η ίδια επικαλείται ένα ποιημα που είχε γράψει η θεία της, στο οποίο εξέφραζε την επιθυμία να φύγει από τη ζωή μαζί με τον αγαπημένο της και να είναι μαζί για όλη την αιωνιότητα.

Τις τελευταίες οκτώμισι δεκαετίες, μια αρκετά μεγάλη απόσταση χωρίζει τους δύο εραστές, που τάφηκαν σε διαφορετικά κοιμητήρια, εννέα μίλια μακριά ο ένας από τον άλλο. Οι συγγενείς τους όμως ελπίζουν να αλλάξει αυτό σύντομα.


Σύμφωνα με τον 76χρονο ανιψιό του Κλάιντ, Μπάντι Μπάροου, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος που να εμποδίσει την επανένωσή τους. «Είχαν αφήσει χώρο δίπλα στον Κλάιντ τότε για να ταφεί δίπλα του η αγαπημένη του. Αυτός ο χώρος υπάρχει ακόμα. Δεν φαντάζεστε πόσοι άνθρωποι μας ρωτάνε ακόμα γιατί δεν είναι θαμμένοι μαζί», λέει χαρακτηριστικά ο 76χρονος. 

Κατά ειρωνία της τύχης, την απόφαση για το εάν θα ξαναβρεθούν κοντά οι δύο εραστές θα κληθεί να λάβει ο μεγαλύτερος εχθρός τους, όσο βρίσκονταν εν ζωή, δηλαδή το νομικό και δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Η Μπόνι γνώρισε τον Κλάιντ το 1930 και μαζί πιστεύεται ότι διέπραξαν πλήθος ληστείες, διαρρήξεις αλλά και 13 φόνους. 

Η φήμη του διδύμου «Μπόνι και Κλάιντ» άρχισε να μεγαλώνει όταν ξεκίνησαν να διανύουν τις μεσοδυτικές πολιτείες, ληστεύοντας τράπεζες και καταστήματα μαζί με άλλους συνεργούς τους. 

Έχοντας διαφύγει από την αστυνομία αναρίθμητες φορές, το ζευγάρι έπεσε σε ενέδρα αστυνομικών στις 9.15 το πρωί της 23 Μαίου του 1934. 

Οι αστυνομικοί του υποδέχτηκαν με καταιγισμό πυρών, γαζώνοντας το Ford sedan τους. Στις σορούς τους βρέθηκαν κατόπιν πάνω από 50 σφαίρες.

Πρωτο Θέμα