Αυτές είναι οι τροφές που τρώνε καθημερινά οι περισσότεροι διατροφολόγοι!

Είτε προσπαθείς να χάσεις βάρος είτε απλά θέλεις να αρχίσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου, η υγιεινή διατροφή είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Ξέρεις, όμως, τι πρέπει να τρως για να είσαι υγιής και να διατηρείς το βάρος σου ή και να χάσεις βάρος; Αν η απάντηση είναι όχι, διάβασε παρακάτω.

Οι παρακάτω 5 τροφές προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον οργανισμό σου. Οι διατροφολόγοι λένε πως σου χαρίζουν μια ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι και έτσι πρέπει να τις τρως κάθε μέρα.

Αυγά Τα αυγά περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην καλή υγεία των ματιών. Φάε τα αυγά σου βραστά ή σε ομελέτα για πρωινό ή και για βραδινό και ενίσχυσε το μυαλό σου και το νευρικό σου σύστημα.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Τα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α, Ε, C και K. Αυτές οι βιταμίνες είναι σημαντικές για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και για λαμπερή επιδερμίδα. Φα’τα σε σαλάτα ή ενσωμάτωσέ τα μέσα στην μακαρονάδα σου ή βάλ’τα στην πρωινή σου ομελέτα ή το smoothie.

Μικρά ψάρια Τα μικρά ψάρια όπως είναι οι σαρδέλες είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνη D και B2 και άλλα σημαντικά συστατικά όπως είναι το σελήνιο και το ασβέστιο. Ενσωμάτωσε τις σαρδέλες και το σκουμπρί στα ζυμαρικά ή τις σαλάτες σου.

Ξηροί καρποί Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών και μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη για πολύ περισσότερο. Έχε μερικούς ξηρούς καρπούς στο τυρτάρι του γραφείου και στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να τρως λίγους όποτε πεινάς.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα Έχουν πολύ λίγες θερμίδες και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Οι φυτικές τους ίνες βοηθούν στην πέψη και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενιών όπως είναι ο διαβήτης.

keepup.gr