Όμορφα Χριστούγεννα χωρίς άγχος - Πέντε τρόποι για να το πετύχετε

 

Τα Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία να χαλαρώσουμε από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να απαλλαχτούμε από το άγχος. Εντούτοις, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, η πίεση να τα προλάβουμε όλα και να δημιουργήσουμε μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα μας δημιουργεί ακόμα περισσότερο άγχος, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλή διάθεση. Πώς μπορούμε να περάσουμε όμορφα στις γιορτές χωρίς άγχος;

Αφήστε στην άκρη τις λίστες

Πηγαίνετε για ψώνια και βόλτες, απολαύστε τις βιτρίνες μαζί με την οικογένεια σας ή την παρέα σας χωρίς να πιέζεστε από το χρόνο. Προσπαθήστε να είστε χαλαρές και να απολαμβάνετε κάθε μικρή και μεγάλη έξοδο με τους αγαπημένους σας συλλέγοντας χριστουγεννιάτικες εμπειρίες που θα σας μείνουν.

Συγκεντρωθείτε στα πιο σημαντικά θέματα

Η περίοδος των γιορτών είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να φέρετε σε πρώτο πλάνο ό,τι είναι σημαντικό για εσας. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο του στρες σας.

Διασκεδάστε

Βρείτε τη διάθεση για να βγείτε έξω και να κάνετε όσα σας ευχαριστούν αλλά δεν προλαβαίνετε να κάνετε τόσο καιρό. Η πόλη προσφέρει πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για αυτό επιλέξτε την κατάλληλη παρέα και διασκεδάστε!

Απολαύστε τα γλυκά με μέτρο

Η αλήθεια είναι πως γιορτές χωρίς γλυκά δε γίνονται. Ωστόσο μην παρασυρθείτε και ξεφύγετε από την δίαιτα σας άλλα προσπαθήστε να τρώτε μικρές ποσότητες από τα αγαπημένα σας κουλουράκια ή μελομακάρονα καθώς η υπερβολική δόση ζάχαρης μπορεί να σας κάνει πιο νευρικές και αγχωμένες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους.

Χρησιμοποιήστε των κανόνα των 30 λεπτών

Λογικό είναι τα Χριστούγεννα να θέλετε το σπίτι σας να λάμπει. Ωστόσο αν σας αγχώνει το πόσο καθαρό είναι το σπίτι σας πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, δοκιμάστε το τρικ των 30 λεπτών. Προσπαθήστε μέσα σε αυτό το χρόνο να τακτοποιήσετε το σπίτι και μετά χαλαρώστε. Το μυστικό είναι να μη σκέφτεστε πώς θα εντυπωσιάσετε με την εικόνα του σπιτιού σας τους καλεσμένους σας αλλά να είστε εγκάρδιες μαζί τους και με χριστουγεννιάτικη διάθεση.

gynaikamagazine.gr