Τυχερός πελάτης: Παρήγγειλε στρείδια και βρήκε μέσα ένα μαργαριτάρι!

  • Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 12:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Πόσο τυχερός μπορεί να είσαι αν πας σε ένα εστιατόριο που σερβίρει στρείδια και βρεις μέσα σε αυτό ένα μαργαριτάρι; Απίστευτα τυχερός, θα πει κάποιος.

Αυτό συνέβη στον Ρικ Άντος που πήγε για μεσημεριανό γεύμα με έναν φίλο του στο διάσημο εστιατόριο της Νέας Υόρκης «Grand Central Oyster Bar» στις 5 Δεκεμβρίου και παρήγγειλε το συνηθισμένο πιάτο του που περιελάμβανε έξι στρείδια μαγειρεμένα στον ατμό, αξίας 14,75 δολαρίων.
[Το εστιατόριο Grand Central Oyster Bar] Το εστιατόριο Grand Central Oyster Bar

Ο 66χρονος δήλωσε στην New York Post πως ένιωσε ένα μικρό αντικείμενο να γυρνά μέσα στο στόμα του όταν έφαγε μερικές μπουκιές από το πιάτο του.

«Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, τρομοκρατήθηκα» δήλωσε ο Άντος. «Μήπως ήταν δόντι; Μήπως ήταν ένα σφράγισμα;». Το λευκό αντικείμενο είχε μια μαύρη κουκίδα επάνω του.

«Όταν είδα την μαύρη κουκίδα, πραγματικά ανησύχησα. Μήπως ήταν κάποιο σπασμένο κομμάτι από ένα μαγειρικό σκεύος;».

Ο Άντος, από το Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε πως τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μαργαριτάρι στο μέγεθος μπιζελιού.
[Ο Άντος παρήγγειλε το συνηθσιμένο του πιάτο με τα στρείδια και βρήκε μέσα σε ένα από αυτά, ένα μαργαριτάρι] Ο Άντος παρήγγειλε το συνηθσιμένο του πιάτο με τα στρείδια και βρήκε μέσα σε ένα από αυτά, ένα μαργαριτάρι

«Εργάζομαι σε αυτό το εστιατόριο εδώ και 28 χρόνια» δήλωσε ο Σάντι Ίνγκμπερ, ο σεφ του καταστήματος. «Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και πουλάμε πάνω από 5.000 στρείδια με το μισό κέλυφος κάθε μέρα».

Η εμφάνιση φυσικών μαργαριταριών στα στρείδια δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά συμβαίνει σε ένα ανά 10.000, σύμφωνα με τον Μάθιου Γκρέι, έναν ειδικό στα στρείδια στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Ο τυχερός πελάτης πάντως, δεν είναι σίγουρος ακόμη τι θα κάνει με το εύρημα.

«Σίγουρα θα ξαναπάω στο εστιατόριο και θα προσπαθήσω να βρω περισσότερα μαργαριτάρια» είπε. «Ποτέ δεν ξέρεις».



Πηγή: iefimerida.gr