Οι κακές συνήθειες που σας παχαίνουν

Έχετε περιορίσει το φαγητό σας και παρ’ όλα αυτά δε βλέπετε διαφορά στο σώμα σας και στη ζυγαριά; Υπάρχουν κάποιες συνήθειες, οι οποίες αποτελούν τόσο σταθερό κομμάτι της καθημερινότητάς σας που ούτε περνάει από το μυαλό σας ότι μπορεί να είναι αυτές υπεύθυνες για τη δυσκολία σας να χάσετε βάρος.

Πίνετε καφέ με ζάχαρη. Η ζάχαρη δεν έχει καμία θέση στον καφέ σας, αφού αλλοιώνει τη γεύση του καφέ και σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες. Αρχίστε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο και σιγά σιγά θα συνηθίσετε την αλλαγή και θα τον προτιμάτε έτσι. Ειδικά αν πίνετε μεγάλη ποσότητα καφέ καθημερινά, σκεφτείτε πόσες θερμίδες θα γλιτώσετε με αυτόν τον τρόπο.

Παραλείπετε το πρωινό. Αργήσατε να ξυπνήσετε, έπρεπε να πάτε γρήγορα τα παιδιά στο σχολείο, είχατε ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και δεν είχατε όρεξη για φαγητό. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που παραλείπετε το πρωινό γεύμα, καταλήγετε να κάνετε κακό στον εαυτό σας. Έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά, δεν εννοούμε να φάτε κρουασάν για πρωινό, αλλά ένα μπολ βρώμη με γάλα καρύδας, είναι άριστη επιλογή.

Δεν πίνετε αρκετό νερό. Είναι γνωστό ότι το νερό είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Παράλληλα, ρυθμίζει την όρεξη, επιφέροντας το αίσθημα κορεσμού και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism», η αύξηση της καθημερινής πρόσληψης νερού κατά 1,5 λίτρο, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 2,3 κιλών, χωρίς σημαντικές διατροφικές αλλαγές.

Τσιμπολογάτε. Πολλές γυναίκες έχουν τη συνήθεια να τσιμπολογούν μεταξύ των γευμάτων τους. Αυτή δεν είναι απαραίτητα μια κακή συνήθεια, αρκεί βέβαια να κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές στα σνακ σας, καθώς και να μετράτε τις θερμίδες αυτές, αφαιρώντας τις από το επόμενο γεύμα σας.

Δεν κοιμάστε αρκετά. Αν κοιμάστε σταθερά λιγότερο από οκτώ ώρες το βράδυ, βλάπτετε την υγεία σας και υπονομεύετε το αδυνάτισμά σας. Το σώμα και το μυαλό σας έχουν ανάγκη τον ύπνο για να λειτουργούν σωστά, ενώ η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με αυξημένο σωματικό λίπος. Όταν ο οργανισμός στερείται ύπνου, έχει την τάση να αναζητά λιπαρό φαγητό για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες. Έτσι, όταν είστε άυπνη, είναι πιο πιθανό να ενδώσετε σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές.

imommy.gr