Το 68χρονο άλμπατρος Γουίσντομ θα γίνει μαμά για 37η φορά στη ζωή της!

  • Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2018 09:18
  • Συντακτική Ομάδα
  • Από τη Φύση

Το γηραιότερο φωλεοποιητικό πτηνό στον κόσμο, συνεχίζει να κάνει αβγά στην ατόλη Μίντγουεϊ, ένα νησάκι στο αρχιπέλαγος της Χαβάης

Στα 68 της, η Γουίσντομ αποτελεί έμπνευση για τις απανταχού μητέρες.

Το γηραιότερο φωλεοποιητικό πτηνό στον κόσμο, συνεχίζει να κάνει αβγά στην ατόλη Μίντγουεϊ, ένα νησάκι στο αρχιπέλαγος της Χαβάης.

Φέτος, το εμβληματικό άλμπατρος λεϊσάν πρόκειται να γίνει μητέρα για 37η φορά, ενώ διανύει την 7η δεκαετία της ζωής της. 

Σύμφωνα με τους εθελοντές βιολόγους που εργάζονται στο μικρό νησάκι, η Γουίσντομ εμφανίστηκε ξανά στον αγαπημένο της τόπο φωλεασμού στις 29 Νοέμβρη και γέννησε ένα ακόμη αβγό.

Τα άλμπατρος κάνουν από ένα αβγό μία φορά τον χρόνο, για την εκκόλαψη του οποίου χρειάζονται περίπου εφτά μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα, η Γουίσντομ και ο σύντροφός της, Ακεακαμάι, θα κλωσσούν εναλλάξ το αβγό. Όταν εκκολαφθεί ο νεοσσός, οι γονείς θα κάνουν επίσης εναλλάξ μπέιμπι σίτινγκ, ώστε το ένα πουλί να βρίσκεται συνεχώς στη θάλασσα για να βρίσκει φαγητό.

Η 68χρονη Γουίσντομ έχει περάσει σχεδόν 90% της ζωής της στη θάλασσα, ψάχνοντας ανάμεσα στα κύματα για καλαμάρια, μικρά ψάρια και αβγά ψαριών. Όπως κάθε άλμπατρος, επιστρέφει κάθε χρόνο στον τόπο που γεννήθηκε για να αφήσει το αβγό της.

Πρώτο Θέμα 

Αφηστε καποιο σχολιο