Απίστευτη συνταγή για κουλουράκια- Με τρία μόνο υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτά!

  • Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2018 08:13
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Την μυστική συνταγή της για τα πιο νόστιμα κουλουράκια αποκάλυψε μια νοικοκυρά πάνω στην ώρα για τα Χριστούγεννα, και έχει στείλει τους πάντες στην κουζίνα για να τα φτιάξουν.

Η συνταγή δεν είναι απλά έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά, αλλά περιέχει και μόλις τρία συστατικά: βούτυρο, αλεύρι και ζάχαρη άχνη.

«Είναι τόσο νόστιμα» έγραψε η Αυστραλή ανεβάζοντας και δύο φωτογραφίες στο Instagram, δείχνοντας τα τέλεια κουλουράκια της.

«Είναι τραγανά και λιώνουν στο στόμα σου. Καλύτερα να σταματήσω να τα τρώω αλλιώς δεν θα μείνει κανένα» πρόσθεσε.

Εκτός από την αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε μόνο τρία συστατικά για να δημιουργήσει τα νόστιμα μπισκότα της, εξήγησε και το μυστικό για την δημιουργία του τελείως ομοιόμορφου σχήματός τους.

«Τα έκοψα σε ορθογώνια, μόλις είχαν μισοψηθεί στον φούρνο. Επίσης, τσιμπήστε τα με ένα πιρούνι για να δείχνουν πιο όμορφα» έγραψε.

Εξήγησε, επίσης, πως θα μπορούσε να φτιάξει κανείς διάφορα σχήματα με αυτή την συνταγή, σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει πριν το ψήσιμό τους. Αν θέλετε να τα φτιάξετε με κουπάτ πριν το ψήσιμο, προσθέστε απλά 1/4 φλιτζανιού επιπλέον αλεύρι, ώστε η ζύμη να μην τρίβετε τόσο και να κρατήσουν το σχήμα τους».

Ένα μέρος της ευκολίας αυτής της συνταγής είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται μίξερ για την ανάμειξη των συστατικών, καθιστώντας την ιδανική για την παρασκευή της από μικρά παιδιά.

Ακολουθεί η συνταγή:
Υλικά: 
250 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη


Παρασκευή:
1. Λιώστε το βούτυρο με τα χέρια σας, προσθέστε την ζάχαρη άχνη, και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν.
2. Προσθέστε το αλεύρι σε δύο δόσεις. Ανακατέψτε για να ομοιογενοποιηθούν. Η ζύμη θα πρέπει να μοιάζει με υγρή άμμο.
3. Βάλτε την ζύμη στο τραπέζι και χρησιμοποιώντας και τα δυο σας χέρια φτιάξτε μία μπάλα.
4. Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα ταψί (31.5cm επί 23.5cm), πιέστε απαλά με τα χέρια σας. Χρησιμοποιείστε ένα ρολό ή ένα ποτήρι για να φτιάξετε μια λεία επιφάνεια. Θυμηθείτε: Όσο πιο πολύ τα πιέστε, τόσο πιο σκληρά θα είναι τα κουλουράκια σας.
5. Ψήστε στους 160 ° C για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και κόψτε τα στο επιθυμητό σχήμα με ένα μαχαίρι.
6. Βάλτε ξανά το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 8 λεπτά έως ότου η επιφάνεια να πάρει χρυσό χρώμα. Σβήστε τον φούρνο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή και αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα. Το υπόλοιπο της θερμότητας θα ολοκληρώσει το ψήσιμο.

 



Πηγή:   iefimerida.gr