3+1 σπιτικές μάσκες που θα κάνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν αστραπιαία

Με τη σωστή μάσκα μαλλιών μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς να ξοδευτείς.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: φρέσκα φύλλα κάρι και λάδι καρύδας.

Ξεκίνα βράζοντας τα φύλλα κάρι με το λάδι καρύδας. Μόλις αρχίσει να εκλύεται μια μαύρη ουσία, βγάλε το μείγμα από τη φωτιά. Αυτή την ουσία θέλεις να απλώσεις τα μαλλιά σου και να κάνεις μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Δοκίμασε να βάζεις τη μάσκα αυτή 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μια άλλη συνταγή που επίσης μπορεί να βοηθήσει στο να μακρύνουν τα μαλλιά σου είναι η εξής…

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 1 αυγό, 1/4 φλ. γιαούρτι και 1//4 φλ. μαγιονέζα.

Ξεκίνα χτυπώντας καλά το αυγό σου και ανακατεύοντάς το με το γιαούρτι και τη μαγιονέζα μέχρι να έχεις ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Τρίψε όλο το κεφάλι σου με τη μάσκα, άφησέ την να δράσει για 1 ώρα και έπειτα ξέλπυνε με κρύο νερό. Λούσου κανονικά.

Επαναλάμβανε αυτή τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.

Μια τρίτη εναλλακτική είναι απλά να πάρεις έλαιο δεντρολίβανου και με αυτό να κάνεις μασάζ απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σου. Μπορείς φυσικά να το ανακατέψεις και με το σαμπουάν σου. Το δεντρολίβανο εδώ και πάρα πολλά χρόνια -αιώνες θα λέγαμε- χρησιμοποιείται για την τόνωση των μαλλιών ενώ μαζί με το μασάζ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνει δηλαδή την ροή του αίματος, και δυναμώνει τις ρίζες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Έξτρα μάσκα για μαλλιά χωρίς ψαλίδα που δεν σπάνε!

Aν τα μαλλιά σου σπάνε και εμφανίζουν εύκολα ψαλίδα τότε χρειάζονται μια παραπάνω περιποίηση. Με τη μάσκα που σου προτείνω να κάνεις θα δεις τεράστια διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών σου.

Απλά ανακάτεψε σε ένα μπολ δύο κρόκους αυγού και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου ενώ είναι στεγνά και άφησέ την για 30 λεπτά. Έπειτα λούσου κανονικά με σαμπουάν και βάλε και conditioner.

keepup.gr