Δέκα πράγματα που όλοι έχουμε στα σπίτια μας και συνδέονται με τον καρκίνο

  • Τρίτη, 11 Δεκέμβριος 2018 08:13
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τοξικά προϊόντα που συνδέονται με τον καρκίνο σε κάθε γωνιά του σπιτιού τους, συχνά χωρίς να το συνειδητοποιούν. Δεν είναι όπως τα προϊόντα που οι ετικέτες τους έχουν κάποιο προειδοποιητικό σημάδι που γράφει «Μπορώ να προκαλέσω καρκίνο».

Η παρακάτω λίστα αναδεικνύει μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που βρέθηκαν στα σπίτια της Βόρειας Αμερικής και συνδέονται με τον καρκίνο:

1. Σαμπουάν

Ένα από τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που κρύβονται στα σπίτια των περισσότερων ανθρώπων είναι τα προϊόντα για τα μαλλιά με χημικές ουσίες, ιδιαίτερα τα σαμπουάν και τα μαλακτικά. Μερικά από τα τυπικά χημικά μέσα στα συμβατικά σαμπουάν περιλαμβάνουν λαουρυλοθειικό νάτριο (SLS), αρώματα / αρώματα, parabens, συνθετικά χρώματα και πολλά άλλα.

Τα Parabens είναι γνωστό καρκινογόνο, καθώς συνδέονται άμεσα με διαφορετικούς τύπους καρκίνου. Για παράδειγμα, μία μελέτη διαπίστωσε ότι 99% των ιστών του καρκίνου του μαστού είχαν parabens.

2. Αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη

Τα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη δημιουργούνται χρησιμοποιώντας μια συνθετική επικάλυψη από πολυτετραφθοροαιθυλένιο, γνωστό και ως Teflon, ένα πλαστικό πολυμερές που στην πραγματικότητα θα απελευθερώνει τοξίνες όταν θερμαίνεται στους 450 βαθμούς Φαρενάιτ ή υψηλότερα. Μέσα σε πέντε λεπτά εκπέμπουν τοξικά σωματίδια και αέρια. Ακόμα και μόνο η εισπνοή αυτών των αερίων μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν με αυτό που είναι γνωστό ως «γρίπη από τεφλόν».

3. Τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά είναι σε τόσα πολλά προϊόντα και ένα από τα πιο διαδεδομένα είναι η ασπαρτάμη. Η ασπαρτάμη συνήθως θεωρείται ότι είναι μόνο σε σόδες διατροφής, αλλά συχνά προστίθεται σε τσάγια, ενεργειακά ποτά, πρωτεϊνικά κουνήματα, γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμούς και άλλα τεχνητά αρωματισμένα ποτά. Η ασπαρτάμη έχει συνδεθεί με πολυάριθμα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

4. Πλαστικά μπουκάλια και δοχεία τροφίμων

Εάν πίνετε από πλαστικό μπουκάλι νερό, τα χημικά μέσα σε αυτό το πλαστικό που αγγίζουν τα χείλη σας μπορούν να μπουν κυριολεκτικά στο στόμα σας, ειδικά εάν το νερό σας βρίσκεται στη φιάλη εδώ και λίγο καιρό. Μια εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια φιάλη νερού και γυάλινα σκεύη.

5. Αρωματικά χώρου

Αποσμητικά χώρου βρίσκονται σε όλα τα σπίτια των ανθρώπων. Από υπνοδωμάτια μέχρι μπάνια και αυτοκίνητα. Συνήθως είναι κατασκευασμένα με συνθετικό άρωμα, γνωστό και ως Parfum. Το Parfum είναι βασικά ένα κοκτέιλ τοξικών χημικών ουσιών, αλλά αντί να απαριθμεί όλες αυτές τις χημικές ουσίες στο πίσω μέρος των προϊόντων, είναι βολικά χαρακτηρισμένο ως “parfum”, έτσι ώστε οι εταιρείες να διατηρήσουν το αρώμα υπογραφής τους ένα εμπορικό μυστικό. Δυστυχώς, αυτό επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να κρύβουν τα επιβλαβή συστατικά, πολλά από τα οποία είναι γνωστά καρκινογόνα, στα προϊόντα τους, χωρίς να το γνωρίζει ο καταναλωτής. Μια πιο φυσική εναλλακτική λύση είναι να δημιουργήσετε το δικό σας χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια και νερό.

6. Συμβατικά καθαριστικά

Οι περισσότερες οικογένειες έχουν ένα ολόκληρο ράφι γεμάτο με τοξικά καθαριστικά επειδή οι εταιρείες πείθουν τους καταναλωτές ότι χρειάζονται διαφορετικά προϊόντα για να καθαρίσουν συγκεκριμένες επιφάνειες. Παρόλο που τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα έχουν τοξικές προειδοποιητικές σημάνσεις για αυτά που δηλώνουν σαφώς ότι είναι δηλητηριώδη ή / και διαβρωτικά, οι άνθρωποι συνεχίζουν, κυριολεκτικά, να αγοράζουν αυτή την εταιρική προπαγάνδα. Όχι μόνο αναπνέουν αυτούς τους καπνούς κατά τον καθαρισμό, αλλά το κάνουν και οι οικιακοί επισκέπτες ή τα παιδιά τους.

7. Οδοντόκρεμα

Οι οδοντόκρεμες χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τοξικές ουσίες ως μέσο για τον “καθαρισμό του στόματός σας”, καθώς τα συστατικά τους μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο σμάλτο, οδοντική φλουρόζη, παθήσεις στο στομάχι, δερματικά εξανθήματα και πολλά άλλα.

Ένα από τα χειρότερα συστατικά που βρέθηκαν στις περισσότερες συμβατικές και εγκεκριμένες από τον οδοντίατρο οδοντόκρεμες είναι το φθόριο, ένα γνωστό καρκινογόνο. Το φθόριο είναι μια γνωστή νευροτοξίνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ωφελεί τα δόντια μας. Στην πραγματικότητα, δεν έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τη συσσώρευση επιβλαβών στοματικών βακτηρίων. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι είναι τοξικό, με μακροχρόνια κατάποση που συνδέεται με θέματα εγκεφάλου, καρδιάς και οστού.

8. Σαπούνι

Είτε πρόκειται για σαπούνι πιάτων, σαπούνι χεριών είτε για το σώμα, τα συμβατικά σαπούνια περιέχουν συχνά μεγάλη ποικιλία χημικών ουσιών. Τα αντιβακτηριακά σαπούνια περιέχουν τακτικά το Triclosan, το οποίο είναι ένα πιθανό καρκινογόνο, μαζί με πολλά από τα άλλα συστατικά που απαντώνται συχνά σε τυπικά σαπούνια. Τα συμβατικά σαπούνια περιέχουν συχνά επίσης συνθετικά αρώματα.

9. Απορρυπαντικά πλυντηρίου

Τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων περιέχουν συχνά φωσφόρο, ένζυμα, αμμωνία, ναφθαλίνη, φαινόλη και νιτριλοτριοξικό νάτριο, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα, φαγούρα και ξηρότητα. Αυτές οι χημικές ουσίες απορροφώνται εύκολα από το δέρμα σας από τα ρούχα και τα σεντόνια. Επιπλέον, πολλά συμβατικά απορρυπαντικά περιέχουν τεχνητά αρώματα και “parfum”.

10. Πούδρα μωρού

Πολλές πούδρες μωρών είναι βασισμένες σε ταλκ, που σημαίνει ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες σκόνης τάλκη. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, ο τάλκης στη φυσική του μορφή, που περιέχει αμίαντο, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Πηγή: topontiki.gr