Kick Boxing, πυγμαχία, παγκράτιο, πάλη - Άνδρες και γυναίκες στα μαχητικά αθλήματα στο Ηράκλειο

  • Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 08:43
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Άλλη διάσταση στα μαχητικά σπορ μέσα από την αγάπη των Ηρακλειωτών για αυτά, δίνουν οι πολύ καλοί αθλητικοί Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Χρόνο με το χρόνο η προσέλευση των Ηρακλειωτών, μικρών και μεγάλων στα γυμναστήρια και τις σχολές μαχητικών αθλημάτων αποδεικνύει πως πάρα πολλοί, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιθυμούν να γυμνάσουν το σώμα και το μυαλό τους, μέσα από την εκμάθηση ενός μαχητικού σπορ.

Kick Boxing, πυγμαχία, παγκράτιο, μικτές πολεμικές τέχνες, πάλη, είναι μόνο κάποιες από τις μαχητικές τέχνες που μπορούν να μυηθούν όσοι θέλουν να γυμνάσουν το σώμα τους και ταυτόχρονα να τονώσουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση τους!

«Κλειδί» φυσικά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι οι ίδιοι οι δάσκαλοι, το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολών, αφού είναι εκείνοι οι οποίοι αναλαμβάνουν να διαπλάσουν κάθε πτυχή της προσωπικότητας των νέων αθλητών, στα πλαίσια της διαδικασίας εκμάθησης της εκάστοτε πολεμικής τέχνης.

Ο πολύπειρος δάσκαλος Κωστής Δαμαβολίτης του πιο ιστορικού και κορυφαίου αθλητικού Σωματείου «Πυξ Λαξ», με την πολυετή παρουσία του στο χώρο, επισημαίνει πως η ενασχόληση με τα μαχητικά σπορ είναι μια διαδικασία με πάρα πολλά οφέλη. Ο αθλητής γυμνάζει το σώμα του, αποκτά καλή φυσική κατάσταση, γυμνάζει την ψυχή και το μυαλό του. Μαθαίνει τι θα πει ομάδα, συνεργασία, πειθαρχία, στρατηγική. Αποκτά αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία.

«Είναι ευχάριστο να βλέπουμε τον κόσμο να αγκαλιάζει τα μαχητικά αθλήματα που τόσο αγαπάμε. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι στη σχολή μας, το «Πυξ Λαξ»  έρχονται για να γυμναστούν σε εμάς άνθρωποι κάθε ηλικίας, από 5 μέχρι 65 ετών!», σημειώνει ο κ. Δαμαβολίτης.

Ο ίδιος θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα ειδικά προς τη νεολαία, αλλά και τις οικογένειες, καλεί όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο του αθλητισμού να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς μια τέτοια απόφαση, αποτελεί συν τοις άλλοις και το καλύτερο ανάχωμα για να στραφούν οι νέοι σε οποιαδήποτε «κακοτοπιά».

Το ευχάριστο δε όλων είναι ότι τα μαχητικά αθλήματα «αγκαλιάζονται» όχι μόνο από τους Ηρακλειώτες, αλλά από όλους τους Κρητικούς. Απόδειξη φυσικά τα τόσα γυμναστήρια που δραστηριοποιούνται σε κάθε αστικό κέντρο και πάνω από όλα οι διακρίσεις που επιτυγχάνουν οι αθλητές του νησιού σε μεγάλες διοργανώσεις.