Σουφλέ με κιμά και ψωμί του τοστ

  • Κυριακή, 9 Δεκέμβριος 2018 12:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

Για τον κιμά

18 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μέτρια ξερά, ψιλοκομμένα
2 καρότα μέτρια καθαρισμένα, τριμμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
4 αβγά
500ml γάλα φρέσκο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε τον κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός. Μόλις σκουρύνει, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 6 λεπτά ενώ ανακατεύετε και προσθέτετε και τα καρότα. Αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με τη πάπρικα. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας και αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί ο κιμάς, να πιει τα ζουμάκια του και να μείνει με το λάδι.

Λαδώνετε το ταψάκι και στρώνετε στον πάτο 6 φέτες από το ψωμί του τοστ. Αδειάζετε πάνω τη μισή ποσότητα από τον κιμά, τον στρώνετε με τη ράχη ενός κουταλιού και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία βάζοντας μια δεύτερη στρώση από το ψωμί του τοστ, μετά τον κιμά, μια δόση από τριμμένο κεφαλοτύρι και τέλος τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το περιχύνετε πάνω από το ψωμί.

Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και αφήνετε το ταψί μια ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC και ψήνετε το φαγητό για 40 - 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία. Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό.

οolivemagazine.gr