Τα δάκτυλα προδίδουν αν μια γυναίκα είναι άπιστη

Θέλετε να καταλάβετε αν μια γυναίκα έχει ροπή στην … απιστία; Τότε να την κοιτάτε στα δάκτυλα, όπως έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που προκάλεσε έκπληξη στις τάξεις των ερευνητών.

Σύμφωνα με την έρευνα, με επικεφαλής την Eiluned Pearce, τα δάκτυλα των γυναικείων χεριών αποτελούν ένδειξη απιστίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει και η Daily Mail, που δημοσιεύει την έρευνα, εάν ο δείκτης είναι μεγαλύτερος στο αριστερό χέρι, τότε η γυναίκα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξει εξωσυζυγικές περιπέτειες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μέγεθος του δείκτη σχετίζεται με πιο τυπικά γυναικεία χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος δείκτης με τον μικρότερο παράμεσο έχει συνδεθεί με την έκθεση σε υψηλότερα επίπεδα θηλυκών ορμονών.

Αντίθετα, οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερο παράμεσο και μικρότερο δείκτη θεωρούνται πιο ρομαντικές, λιγότερο παρορμητικές και δείχνουν να ικανοποιούνται περισσότερο από τη σχέση τους.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερο δείκτη έχουν μεγαλύτερα επίπεδα οιστρογόνων, ενώ οι γυναίκες με μεγαλύτερο παράμεσο, μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Οι γυναίκες με μεγαλύτερο δείκτη απ’ ότι παράμεσο έχουν περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν, ενώ οι γυναίκες με μεγαλύτερο παράμεσο και μικρότερο δείκτη έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν πιστές

Επιρρεπείς σε απιστία αλλά και περιζήτητες στους άνδρες

Η Eiluned Pearce, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διεξήγαγε την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Royal Society Journal.

Η ερευνήτρια μέτρησε το μήκος των δακτύλων 274 γυναικών εθελοντών και πήρε δείγμα DNA. Επίσης, διεξήγαγε ψυχολογικά τεστς για την ποιότητα των σχέσεών τους.

Με βάση τα στοιχεία, οι γυναίκες με μεγαλύτερο δείκτη στο αριστερό χέρι είναι πιο παρορμητικές και βαθμολογούν τις ρομαντικές τους σχέσεις λιγότερο ευνοϊκά. Το εύρημα κρίθηκε ως «ενδιαφέρον, γιατί μπορεί να αναμένεται το αντίθετο».

Στην έρευνά της, η επιστήμων υποστηρίζει ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερο δείκτη απ’ ότι παράμεσο έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο θηλυκές και να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στους άνδρες.

Το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλές επιλογές «ενδέχεται να συνδέεται με τη δυσαρέσκεια με τους συντρόφους τους» και να οδηγεί σε φλερτ ή και ευκαιριακές και παρορμητικές σχέσεις με άνδρες που δεν είναι ο σύζυγος ή η σχέση τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν την αναλογία των δακτύλων και σε άνδρες, ωστόσο δεν βγήκαν να συνδέεται με την ποιότητα της σχέσης.

protothema.gr