Το πιο περίεργο σπίτι στον κόσμο -Με ένα ολόκληρο ιστιοφόρο 12 μέτρων στο ταβάνι του σαλονιού

  • Κυριακή, 9 Δεκέμβριος 2018 08:32
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Στον κόλπο της Γένοβας στη Βρετανική Κολομβία, η πράσινη στέγη ενός τεράστιου σπιτιού, είναι αυτή που τραβά την προσοχή.

Το σπίτι βρίσκεται χτισμένο στην κορυφή του κόλπου και προσφέρει μια μαγευτική θέα.Το εξωτερικό κομμάτι του σπιτιού, με την καταπράσινη στέγη έχει έναν χαρακτήρα – αυτό ακριβώς που ήθελε να πετύχει ο ιδιοκτήτης του, Τζορτζ Ο’Μπράιαν όταν πρόσθεσε την ανοιχτοπράσινη στέγη.

 Η εξωτερική όψη του σπιτιού με το πελώριο μπαλκόνι και θέα στον κόλπο

Ωστόσο, το εσωτερικό του αποκαλύπτει μια ακόμη πιο τολμηρή δήλωση – ένα ιστιοφόρο 12,5 μέτρων κοσμεί το ταβάνι του καθιστικού και της τραπεζαρίας του σπιτιού. Ο Ο’Μπράινα είναι λάτρης της ιστιοπλοΐας καθώς και μέλος του Cruising Club of America.

«Αυτό ήταν το κληροδότημα του Ο’Μπράιαν» λέει ο κτηματομεσίτης Μπράιαν Ντάνιλιβ. «Θέλει να τον θυμούνται για κάτι».

Και η αποστολή εξετελέσθη. Τώρα, ένας νέος ιδιοκτήτης μπορεί να αποκτήσει αυτό το μοναδικό (σίγουρα) σπίτι έναντι 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Ο ιδιοκτήτης είναι λάτρης της ιστιοπλοίας και θέλησε να βάλει ένα ιστιοφόρο στο σπίτι του

Το πλήρως λειτουργικό ιστιοφόρο το είχε αγοράσει ο Ο’ Μπράιαν από την Cooper Industries, μια εταιρεία κατασκευής ιστιοφόρων που παράκμασε μετά από πυρκαγιά το 1970. Μόνο λίγα ιστιοφόρα επιβίωσαν.

Δύο χρόνια μετά την αγορά του σκάφους, ο Ο’Μπράιαν αποφάσισε ότι ήθελε να αποτελέσει μέρος του εσωτερικού του σπιτιού του. Αλλά το να χωρέσει ένα ολόκληρο πλοίο μέσα στο σαλόνι, ήταν ένα τεράστιο υλικοτεχνικό πρόβλημα. «Έπρεπε να είναι ξύλινο το κύτος του και ξύλινη η κατασκευή στην οποία θα προσαρμοζόταν και θα στηριζόταν. Έμοιαζε σαν γραμμές τρένου. Ο ιδιοκτήτης με μια ομάδα ατόμων μετξέφερε το κύτος του ιστιοφόρου και το προσάρμοσε στο σαλόνι» λέει ο Ντάνιλιβ.

Για να χωρέσει όμως όλο το σκάφος μέσα στο σπίτι, ο Ο’Μπράιαν έπρεπε να γκρεμίσει έναν ολόκληρο τοίχο. Τα έπιπλα σκεπάστηκαν με σεντόνια και μεταφέρθηκαν στην άκρη για να δημιουργήσουν χώρο για το κύτος. Μόλις προσαρμόστηκε, χτίστηκε νέος τοίχος. 

Έπρεπε να γκρεμίσουν ολόκληρο τοίχο για να μπει το σκάφος μέσα στο σπίτι

Αλλά οι εργασίες δεν τελείωσαν εκεί. Τέσσερις ανθεκτικές δοκοί από ξύλο έλατος τοποθετήθηκαν στην συνέχεια στο πάτωμα κάτω και πάνω για να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο κάθετης στήριξης για το σκάφος. Δύο πρόσθετες δοκοί προσαρμόστηκαν στις όρθιες δοκούς και μια μεταλλική ράβδος προσαρμόστηκε στην κορυφή του σκάφους.

Στην συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε ένας μικρός γερανός για να σηκώσει το σκάφος στη θέση του και τελικά ασφαλίστηκε στην τωρινή του θέση. Τώρα, το ιστιοφόρο αιωρείται κομψά πάνω από το δωμάτιο, χωρίς καμία σύνδεση με το πάτωμα.

Ποιο είναι όμως το καλύτερο όλων; Το τεράστιο σκάφος που βρίσκεται στο κεντρικό καθιστικό δεν κάνει το σπίτι των 700 τετραγωνικών μέτρων, με τα 8 υπνοδωμάτια, να δείχνει μικρό. Ο ενιαίος χώρος του σαλονιού και της τραπεζαρίας εκτείνεται σε όλο το μήκος του σπιτιού και προσφέρει άφθονο χώρο, ενώ ένα τεράστιο μπαλκόνι προσφέρει μοναδική θέα στον κόλπο για τους λάτρεις της θάλασσας.

Φωτογραφίες: The Agency / Realtor



Πηγή: iefimerida.gr