Η ατάκα δασκάλας στους μαθητές της κόστισε τη δουλειά της

  • Παρασκευή, 7 Δεκέμβριος 2018 13:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η αλήθεια μπορεί κάποιες φορές να είναι σκληρή. Το θέμα είναι πόσο έτοιμος είναι ο καθένας για να την ακούσει. Στην περίπτωση των μαθητών της πρώτης τάξης ενός δημοτικού σχολείου στο Μόντβιλ του Νιου Τζέρσεϊ, η αλήθεια εξελίχθηκε σε τραυματική εμπειρία, καθώς μια δασκάλα αντικατάστασης αποφάσισε να καταστρέψει με μιας τον μαγικό κόσμο που έχουν δημιουργήσει με τη φαντασία τους τα πιτσιρίκια. Πως το έκανε αυτό; Λέγοντάς τους πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!

Σε μια τάξη με 23 πρωτάκια ηλικίας έως 6 ετών, η δασκάλα, της οποίας τα στοιχεία δεν δημοσιοποιήθηκαν, αποκάλυψε τη σκληρή αλήθεια, που σε αυτήν την περίπτωση κάθε άλλο παρά αναγκαία ήταν. Είναι από τις φορές που τα ωραία ψέματα είναι καλύτερα από την ωμή πραγματικότητα, τουλάχιστον στα μάτια ενός μικρού παιδιού.

«Τους είπε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός και πως οι γονείς αγοράζουν τα δώρα και τα βάζουν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο», έγραψε στο Facebook η Lisa Simek της οποίας η κόρη ήταν στην τάξη την ώρα των αποκαλύψεων.

«Τους είπε επίσης ότι οι τάρανδοι δεν μπορούν να πετάξουν και πως τα ξωτικά δεν είναι αληθινά. Επίσης τους είπε ότι η νεραΐδα των δοντιών δεν είναι πραγματική γιατί ο μπαμπάς ή η μαμά τρυπώνει στο δωμάτιο στη μέση της νύχτας και βάζει χρήματα κάτω από το μαξιλάρι. Το ίδιο ισχύει και για το Πασχαλινό λαγουδάκι. Και δε σταμάτησε εκεί. Συνέχισε λέγοντάς τους πως η μαγεία δεν υπάρχει όπως επίσης δεν υπάρχει τίποτα μαγικό. Μια ενήλικη γυναίκα προσπάθησε να συνθλίψει το πνεύμα 23 μικρών παιδιών».

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 29/11 και προκάλεσε την οργή των γονέων αλλά και τις αντιδράσεις των παιδιών που δεν ήθελαν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν.

«Τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν πως όλα αυτά είναι πραγματικά. Η κόρη μου επέστρεψε συντετριμμένη από το σχολείο!», έγραψε μια άλλη μητέρα στο Facebook.
Αρκετοί γονείς ζήτησαν την απομάκρυνση της δασκάλας από το σχολείο.

«Οι γονείς είναι έξαλλοι», δήλωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού, Tammy Stappas. «Δεν θέλουν αυτή η γυναίκα να διδάξει ξανά στο σχολείο», πρόσθεσε.

Όπως και έγινε, καθώς με απόφαση των επικεφαλής του σχολείου η δασκάλα απομακρύνθηκε, γεγονός που επιβεβαίωσε την Τρίτη 4/12 η επιθεωρήτρια των σχολείων του Μόντβιλ, Rene Rovtar, χωρίς να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

newsbeast