5 πράγματα που μπορεί να συμβούν στα μαλλιά σου αν δεν τα λούζεις συχνά!

Μπορεί μέσα από αυτή εδώ τη στήλη να έχεις διαβάσει αρκετά κείμενα για το πως θα κάνεις τα μαλλιά σου πιο λαμπερά, πιο μακριά, πως θα απομακρύνεις τη λιπαρότητα κ.ο.κ, δεν έχουμε αναφερθεί ποτέ όμως, στις συνέπειες που θα έχει στα μαλλιά σου το γεγονός ότι δεν τα λούζεις συχνά.

Δώσε προσοχή λοιπόν:
#1. Μπορεί να αρχίσουν να μεγαλώνουν οι τρίχες σου προς τα μέσα

Τι εννοούμε..Σίγουρα θα σου έχει τύχει έστω και μια φορά να μεγαλώσει μία τρίχα σου στα πόδια ή στο μπικίνι προς τα μέσα και να σου δημιουργήσει εκείνο το ανεπιθύμητο σπυράκι που θα σε πονάει απίστευτα. Ε, αυτό μπορεί να συμβεί και στα μαλλιά και δεν σε κοροϊδεύουμε καθόλου, αφού η συσσώρευση των προιόντων styling και της λιπαρότητας στο δέρμα θα φράξουν την ανάπτυξη της τρίχας προς τα έξω. Όσο περισσότερο διάστημα αφήνεις μεταξύ των λουσιμάτων, τόσο περισσότερη συσσώρευση θα δημιουργηθεί και θα φράξει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής.

#2. Κινούμενος «μαγνήτης σκόνης»
Η συσσώρευση της λιπαρότητας είναι αυτή που ελκύει όλα τα είδη σωματιδίων. Κατά πάσα πιθανότητα θα το περάσεις για πιτυρίδα, αλλά στην πραγματικότητα, είναι ρύποι-σκόνη.

#3. Μυρωδιές…όχιε ευχάριστες
Όπως ακριβώς η λιπαρότητα ελκύει τη σκόνη, έτσι ακριβώς απορροφά και μυρωδιές. Και σίγουρα δεν είναι καθόλου ωραίο να έχεις «λούσει» τον εαυτό σου με το αγαπημένο σου άρωμα, αλλά τα μαλλιά σου να βγάζουν μια κάποια δυσοσμία.

#4. Τριχόπτωση
Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να αρχίσουν να μας πέφτουν τα μαλλιά. Η συσσώρευση λιπαρότητας εκτός του ότι μπορεί να κάνουν τις τρίχες σου να αναπτυχθούν προς τα μέσα, μπορούν επίσης να φράξουν τελείως τα θηλάκια και να σου δημιουργήσουν τριχόπτωση. Αυτό που μπορείς να κάνεις όταν λούζεσαι, είναι ένα καλό μασάζ, προκειμένου να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Άσε που πλέον υπάρχουν και άπειρα σαμπουάν, που μπορούν να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση.

#5. Κάνει τα μαλλιά σου να μοιάζουν πιο λεπτά
Οι λιπαρές ρίζες βαραίνουν τα μαλλιά σου, κάνοντας τα να φαίνονται λίγα και λεπτά.
Τώρα που ξέρεις τις επιπτώσεις, πράξε αναλόγως. It’s up to you!

Πηγή: queen.gr

Αφηστε καποιο σχολιο