Βόλτα στο ... Ενετικό Ηράκλειο για τους μαθητές των σχολείων

  • Τρίτη, 4 Δεκέμβριος 2018 13:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

 

«Μια βόλτα στην Ενετική Κάντια και στο Ηράκλειο των νέων τεχνολογιών» είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί και την φετινή σχολική χρονιά (2018-2019) το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου προσφέρει στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΕκπαιδευτική Ξενάγηση, με την χρήση tablets, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με  εφαρμογή τρισδιάστατης αναπαράστασης του Ηρακλείου κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας. Η ξενάγηση έχει αφετηρία την Πλατεία Νικηφόρου Φωκά και τερματισμό στην Πλατεία 18 Άγγλων και είναι διάρκεια μίας  ώρας ανά Τμήμα. (https://www.heraklion.gr/ourplace/journey-to-history/journey-to-history.html )

Παράλληλα στο πλαίσιο αυτής της Εκπαιδευτικής Ξενάγησης είναι και η επίσκεψη στο Info Point  του Δήμου Ηρακλείου  όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χώρο, να ενημερωθούν για την ιστορία του νησιού, για τις ομορφιές και τα μνημεία της πόλης του Ηρακλείου με τη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων διαδραστικών συστημάτων, όπως είναι τα Διαδραστικά έντυπα, ο πολύτροπος χάρτης, το infocloud καθώς και ο διαδραστικός Δίσκος της Φαιστού, ο τοίχος προβολής (betherenow), το mediagallery, το κιόσκι παιγνιδιών με κρυπτόλεξο και παζλ, το Διαδραστικό Γλυπτό. Το Εκπαιδευτικό αυτό Πρόγραμμα απευθύνεται, σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (για μαθητές Ε’ και ΣΤ΄ τάξης), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και εφαρμόζεται επίσης και στην Αγγλική Γλώσσα, για όσες  εκπαιδευτικές μονάδες συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus.

Η Εκπαιδευτική Ξενάγηση  γίνεται 3 φορές την εβδομάδα, κάθεΤρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 09:00 το πρωί, με την συμμετοχή τριών ομάδων των 25 ατόμων ανά ημέρα (έως 25 άτομα ανά ομάδα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερόμενων και αποστέλλεται είτε ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: tourism@heraklion.gr, είτε μέσω fax στο 2813409781.