5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να σε συμπαθήσουν οι γονείς του

  • Τρίτη, 4 Δεκέμβριος 2018 16:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Οικογένεια

Oκ, το πράγμα σιγά- σιγά τείνει να γίνεται πιο σοβαρό και πιο συγκεκριμένο. Οι γιορτές πλησιάζουν και έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να πέσεις μούρη με μούρη με τους γονείς του. Ναι, μπορούν να πάνε όλα λάθος, το έχουμε περάσει. Σύμφωνα με την ψυχαναλύτρια Jane Reardon η οποία μίλησε στο Zoe report ανέλυσε όλα όσα πρέπει να αποφύγεις ώστε η γνωριμία σου με τους γονείς του να πάει τέλεια και να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Απόφυγε το να τους γνωρίσεις πολύ νωρίς

Μην βιαστείς, ο χρόνος υπάρχει για να δίνει περιθώρια, το να γνωριστείς με τους γονείς του πολύ νωρίς μπορεί να δημιουργήσει μια άβολη και αμήχανη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την Jane «Εξαρτάται από το πόσο σοβαρή είναι η σχέση και για τις δύο πλευρές . Οι έξι μήνες είναι ένα καλό διάστημα για να «τσεκαριστούν» κάποια πράγματα.»

Μην το παίρνεις όλο πάνω σου

Αν αισθάνεσαι άγχος, φαντάσου ο σύντροφος σου. Θέλει και αυτός να σε συμπαθήσει η οικογένεια του, να είσαι λοιπόν θετική. Η προθυμία είναι το κλειδί. Ρώτα το αγόρι σου μερικά πράγματα για τους δικούς του, τι τους αρέσει και τι όχι. «Οι καλοί τρόποι θα εκτοξεύσουν τις πιθανότητες που έχεις να σε συμπαθήσουν» σημειώνει η Jane.

Κατάλληλο look για την περίσταση

Τα fashion girls μπορεί να ξέρουν τι θα βάλουν, αλλά το άγχος μιας τέτοιας γνωριμίας μπορεί να οδηγήσει και τις πιο καλοντυμένες σε ενδυματολογικό κομφούζιο. Μείνε ψύχραιμη. Παίξε με safe επιλογές και μην το παρακάνεις με τις μίνι φούστες και τα crop tops.

Απόφυγε να ανοίξεις αμφιλεγόμενες συζητήσεις

Το χειρότερο πράγμα είναι να ξεκινήσεις μια συζήτηση που θα καταλήξει σε τσακωμό. Δεν λέμε να μείνεις εκεί σαν «φυτό» και να κοιτάζεις τι λένε οι άλλοι, απλά προσπάθησε να μιλήσεις για πράγματα που δεν αγγίζουν ευαίσθητες χορδές, τουλάχιστον στην αρχή, μέχρι να καταλάβεις που κυμαίνονται. Παίξε εκ του ασφαλούς και βάλε τους να σου εξιστορήσουν αστείες ιστορίες από την παιδική ηλικία του αγοριού σου.»

Είναι μια πολύ safe επιλογή θέματος η παιδική του ηλικία, οι γονείς λατρεύουν να μιλάνε για τα παιδιά τους και το να σου εξιστορούν το πώς τα μεγάλωσαν τους κολακεύει.

Να είσαι ο εαυτός σου

Στο κάτω – κάτω της γραφής σχέση με το αγόρι σου έχεις, όχι με τους γονείς του. Αν σε κάλεσε να τους γνωρίσεις, θα έχει έναν καλό λόγο. Εμπιστεύσου αυτή την ιδέα και φυσικά δείξε πίστη στον εαυτό σου. Χαλάρωσε και προς Θεού, μην πας με άδεια χέρια.

marieclaire.gr