Είχε 25 όγκους στον εγκέφαλο, της έδιναν έξι μήνες ζωής και βρήκε τη θεραπεία στο Διαδίκτυο!

  • Σάββατο, 1 Δεκέμβριος 2018 09:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Έξι μήνες έως ένα χρόνο ζωής έδωσαν οι γιατροί του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) σε 45χρονη καρκινοπαθή, αλλά εκείνη δεν το έβαλε κάτω.

Αποφασίστηκε να κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της για να ζήσει και να μπορέσει να καμαρώνει με τον 39χρονο άντρα της τα δύο παιδιά τους, επτά και τέσσερα χρόνια, να μεγαλώσουν και να προχωρήσουν, η Χέιντι Σπένσερ άρχισε να αναζητά λύσεις στο Διαδίκτυο. Και οι κόποι της δεν πήγαν χαμένοι ...

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τον περασμένο χρόνο η επιχειρηματική αναλυτής από το Μπέρλαντ του Τσεσίρ της Ν. Αγγλίας άρχισε να αισθάνεται κουρασμένος στο δεξί της πόδι.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας τον περασμένο Μάιο έπεσαν σαν κεραυνός στην οικογένεια: η Χάιντι διαγνώστηκε με καρκίνο των πνευμόνων τετάρτου σταδίου, που είχε ήδη κάνει μεταστάσεις στα οστά και στον εγκέφαλό της, όπου ανιχνεύτηκαν 25 όγκοι. Οι γιατροί στο NHS της πρότειναν να υποβληθεί άμεσα σε χημειοθεραπείες, που όμως το μόνο που θα κατάφερναν ήταν να καθυστερήσουν το μοιραίο από μισό έως έναν χρόνο.

Μετά το αρχικό σοκ η 45χρονη πήρε την κατάσταση στα χέρια της, ψάχνοντας στο Ίντερνετ για μια θεραπεία που θα μπορούσε να της σώσει τη ζωή. Και έτσι βρήκε τη FoundationOne, μια αμερικανική εταιρεία που με ένα τεστ αξίας 3.800 δολαρίων αναλύει όλα τα γονίδια των καρκινικών όγκων του ασθενούς και βρίσκει τη συγκεκριμένη, στοχευμένη θεραπεία που χρειάζεται.

Η εταιρεία, που άρχισε να λειτουργεί πριν από έξι χρόνια, έχει ήδη υποβάλει σε τεστ 200.000 ασθενείς και τους πρότεινε συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές και θεραπείες. Το επαναστατικό τεστ βρήκε ότι πέντε από τα γονίδια της 45χρονης είχαν μεταλλαχθεί και για τα δύο από αυτά υπήρχαν διαθέσιμες θεραπείες.

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μεταβαίνει η Χάιντι σε μια εξειδικευμένη κλινική αντιμετώπισης του καρκίνου, τη The Christie στο Γουίδινκτον του Μάντσεστερ, σε απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο. Μέσα σε τρεις μήνες οι όγκοι στον εγκέφαλό της είχαν εξαφανιστεί και εκείνοι στα οστά και στους πνεύμονές της συρρικνώθηκαν ή έχουν υποχωρήσει χάρη σε έναν συνδυασμό φαρμάκων και στοχευμένης ακτινοθεραπείας.

Δεν έχει πλέον συμπτώματα καρκίνου, αν και δεν έχει απαλλαγεί πλήρως από την ασθένεια. «Αν έχω ακούσει τις συμβουλές του NHS και την πρότυπη θεραπεία που προσφέρει, θα ήμουν νεκρή τώρα», δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό The Sun. «Αν ζουν, αυτό οφείλεται σε αυτά τα τεστ και το γεγονός ότι δεν ακούω πάντα τους γιατρούς» ...Πηγή: iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο