Να πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τις μαξιλαροθήκες σου

  • Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2018 07:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η απάντηση; Πιο συχνά απ' όσο νομίζεις 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα καθώς με αυτό τον τρόπο διατηρούμε το κρεβάτι μας πιο φρέσκο, καθαρό και χωρίς βακτήρια. Αλλά ισχύει το ίδιο και για τις μαξιλαροθήκες;

Σύμφωνα με την αυστραλέζα συγγραφέα Shannon Lush, η οποία ειδικεύεται σε θέματα νοικοκυριού, οι μαξιλαροθήκες θα πρέπει να αλλάζονται πολύ πιο συχνά. Κανονικά, ισχυρίζεται η ίδια, πρέπει να τις αλλάζουμε κάθε μέρα!

"Οι μαξιλαροθήκες πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα", λέει Lush. "Έρχονται σε άμεση επαφή με το πρόσωπό και τα μαλλιά μας, τα οποία 'κρατούν' περισσότερη βρωμιά από οπουδήποτε αλλού στο σώμα. Είναι σαν ένα σφουγγάρι."

Διάβασε επίσης: Μαξιλάρια: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη φροντίδα τους

"Επιπλέον, οι περισσότεροι δεν φροντίζουν ούτε τα μαξιλάρια τους όσο θα έπρεπε και αυτό επιδεινώνει τα  προβλήματα. Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες συσσωρεύουν βακτήρια, νεκρά κύτταρα, σωματικά υγρά, μύκητες και ακάρεα όλη τη νύχτα, κάτι που προφανώς δεν είναι καλό για το δέρμα και τη υγεία σου", συμπληρώνει.

Ειδικά αν αφιερώνεις χρόνο και χρήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, είναι κρίμα να νιώθεις ότι τα... σπαταλάς. Σκέψου το, αν και οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως οι συγκεκριμένες οδηγίες εξαρτώνται άμεσα και από τις συνήθειες προσωπικής υγιεινής του καθενός.

Αν, για παράδειγμα, δεν πέφτεις για ύπνο χωρίς πρώτα να έχεις κάνει ντους -ιδιαίτερα αν λούζεις τα μαλλιά σου κάθε βράδυ- εννοείται πως οι "κανόνες" μπορούν να γίνουν λίγο πιο... ελαστικοί!

womenonly.gr