Γευσιγνωσία για 10η φορά στη Μεσσαρά - Ανοιχτή η υποβολή δηλώσεων

  • Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2018 07:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Την  10η  γευσιγνωσία οργανώνει το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, με στόχο  να μυηθεί ο ντόπιος, ο εγχώριος τουρίστας και ο τουρίστας του εξωτερικού στις γεύσεις της Μεσσαράς διαφημίζοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της, δημιουργώντας και προβάλλοντας έτσι το πάζλ του γευσιγνωστικού χάρτη της περιοχής.

Τα χωριά που έχουν αναλάβει την γευσιγνωσία του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς είναι: το Καμηλάρι το 2009,  η Πόμπια το 2012, ο Σοκαράς το 2013, ο Χάρακας το 2014,   ο Αμπελούζος το 2015, η Μητρόπολη 2016, ο Σίβας Πυργιωτίσσης το 2017, ο Άγιος Θωμάς το 2018 και το Μουσείο Μεσσαράς 2018.

Οι διοργανωτές ζητούν   από  όσα μέλη του ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν το γεγονός και διαθέτουν επίσης τον κατάλληλο χώρο συμμεριζόμενοι παράλληλα  τους στόχους που έχουν τεθεί να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους  στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου.

Τηλ. Επικοινωνίας: Σπυριδάκης Μιχάλης 6932-311115 email: msfestos@gmail.com και Λέριος Νίκος 6974213368. Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος η 31η Δεκεμβρίου 2018.

“Η σημασία  – τονίζεται – της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας είναι καθοριστική και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Γι’ αυτό και οργανώνουμε συνεργασίες με ιδρύματα και πανεπιστημιακούς φορείς, με στόχο την ανάδειξη  γαστρονομικού τουρισμού των τοπικών προϊόντων μας αναδεικνύοντας, έτσι με επιστημονική τεκμηρίωση την ποιότητα αλλά και την ιδιαίτερη γεύση τους. Η δημιουργία και προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε χωριού και του γαστρονομικού χάρτη της Μεσσαράς.

Με αυτόν τον τρόπο παροτρύνουμε όσους συμπατριώτες μας το επιθυμούν, να ασχοληθούν καλυτερεύοντας την ποιότητα της παραγωγής τους, αλλά και να στραφούν στην παραγωγή νέων προϊόντων, αλλά και παραδοσιακών, που θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις διεθνείς αγορές, με τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα”.