Φαντασμαγορική η έναρξη για το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο - Φωταγώγηση και δωρεάν δράσεις

Ανοίγει τις πύλες του, την Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο - Ταξίδι στη Χώρα των Φωτικών» στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός πρόκειται να φωτίσει ένα κτήριο 5 εντυπωσιακά διακοσμημένων δέντρων την ίδια μέρα στις 21:00 το βράδυ ξεκινώντας έτσι και τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου για τις ημέρες Χριστουγέννων και της Νεολαίας.

Φέτος, για την 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΗΚΕΗ, η Ι.Τ.Ε. οι φορείς και οι σύλλογοι της πόλης από το Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019 προετοιμάζουν ένα μεγάλο ταξίδι στην παιγνίδι, τη χαρά και τη δράση στο «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου.

Παράλληλα με το ανανεωμένο και πάντα λαμπερό «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου έχουν προγραμματιστεί και μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις σε όλους τους δημοτικούς χώρους, που θα κρατήσουν αμετάβλητα το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Δωρεάν δράσεις 

Οι μικρές και μεγάλες που θα βρεθούν στις λαμπρές και φωτισμένες διαδρομές του Χριστουγεννιάτικου χωριού θα έχουν πρόσβαση σε εκείνες τις μικρές πολύχρωμες χαρές των εορτών ... χωρίς κόστος και χωρίς ασθένεια. Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» της ΔΗΚΕΗ προσφέρει στους επισκέπτες του τις δράσεις εντελώς δωρεάν! Σε κάθε σπιτάκι του όμορφου χωριού περιμένετε και ένα έκπληξη.

Μία βόλτα πάνω από την πόλη ...

Όλοι μπορούν να κάνουν μια βόλτα με ένα από τους Τάραντες του Βασίλη και να γίνουν βοηθοί του! Όλοι μπορούν να δουν την πόλη από ψηλά και να σκορπίσουν δώρα ... με την πολύτιμη βοήθεια και τεχνολογία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

Χριστούγεννα ... Στη σκηνή 

Μουσική, χορός και τραγούδι, κάλαντα, αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα, μάγοι, κλόουν και ζογκλέρ, ο καραγκιόζης και κομμάτια της παράδοσης μας θα ξεδιπλωθούν στην σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» …ενώ θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις!

Ένας περίπατος γιορτής και δημιουργίας

Έναν περίπατο δημιουργικό σε μία γειτονιά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» γεμάτη με εικαστικές κατασκευές, με συγχρονισμένο φωτισμό και μουσική αλλά και με μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες του λαμπερού χωριού! Την επιμέλεια έχει και πάλι το ΙΤΕ…

Το σπιτάκι των ξωτικών

Το ΙΤΕ έχει φροντίσει για μία σειρά από ευρηματικά παιγνίδια όπως «το παιγνίδι της Βασιλόπιτας» και αναζητώντας το φλουρί! Το παιχνίδι των οικολογικών δώρων, η παράδοση των δώρων σε όλο τον κόσμο, «Βοήθησε τον Άη Βασίλη να μοιράσει τα δώρα στις καμινάδες».

Τα γλυκά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

Μικροί και μεγάλοι με την πολύτιμη συμβολή Πολιτιστικών Συλλόγων, φίλων και εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά! Μυρωδιές από κανελλογαρύφαλλο και πορτοκάλι θα γεμίσουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό και όλοι θα μπορέσουν να πάρουν ένα κέρασμα…

Το σπιτάκι των εκπλήξεων

Το ΙΤΕ φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει η φωτογραφία των επισκεπτών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στη ντουλάπα με το μαγικό καθρέφτη και τις διαφορετικές φορεσιές, για να τυπώσουν τη δική τους εορταστική καρτ-ποστάλ με μια παλιά φωτογραφική μηχανή, για να τηλεφωνήσουν στον Άη Βασίληκαι για να μαζέψουν τα δώρα που του έπεσαν!

Το σπιτάκι με τα παραμύθια

Στους «Επτά περιπετειακούς μύθους» της Αργυρώς Παπαδάκη θα μπορούν να συμμετέχουν στο πλαίσιο μίας διαδραστικής αφήγησης και να παίζουν τα παιδιά που θα μπουν στο σπιτάκι με τα παραμύθια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» με την πολύτιμη επιμέλεια του ΙΤΕ.

Το σινεμά του «Χριστουγεννιάτικου  Κάστρου»

Θα γίνονται προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια.

Το σπιτάκι του Άη Βασίλη

Ο Άη Βασίλης του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» περιμένει όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, να τα πάρει αγκαλιά για μία όμορφη φωτογραφία…

Στην αναμονή ωστόσο μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν – με την βοήθεια του ΙΤΕ- το  εργαστήριο του Άη Βασίλη !

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη

Συγγραφείς παραμυθιών αφηγούνται στα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες, όμως η αφήγηση συνδυάζεται και με άλλες εικαστικές και χειροτεχνικές δραστηριότητες. 

Το σπίτι των χρωμάτων

Τα παιδιά με την βοήθεια των ξωτικών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» δημιουργούν και ζωγραφούν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Το ταχυδρομείο του Άν Βασίλη

Χριστούγεννα χωρίς γράμμα στον αγαπημένο Άγιος των παιδιών δεν γίνονται! Όλα τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη και φροντίζουν για την αποστολή του στο Ταχυδρομείο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»!