Σπιτάκια με όμορφες δράσεις και δωρεάν πρόσβαση για όλους στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Μία βόλτα στο παραμύθι είναι η βόλτα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο - Ταξίδι στη Χώρα των Ξωτικών» που την Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 20178 ανοίγει τις πύλες της στην πλατεία Ελευθερίας. Οι μικρές και μεγάλες που θα βρεθούν στις λαμπρές και φωτισμένες διαδρομές του Χριστουγεννιάτικου χωριού θα έχουν πρόσβαση σε εκείνες τις μικρές πολύχρωμες χαρές των εορτών ... χωρίς κόστος και χωρίς ασθένεια. Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» της ΔΗΚΕΗ προσφέρει στους επισκέπτες του τις δράσεις εντελώς δωρεάν! Σε κάθε σπιτάκι του όμορφου χωριού περιμένετε και ένα έκπληξη.

Μία βόλτα πάνω από την πόλη ...

Όλοι μπορούν να κάνουν μια βόλτα με ένα από τους Τάραντες του Βασίλη και να γίνουν βοηθοί του! Όλοι μπορούν να δουν την πόλη από ψηλά και να σκορπίσουν δώρα ... με την πολύτιμη βοήθεια και τεχνολογία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

Χριστούγεννα ... Στη σκηνή 

Μουσική, χορός και τραγούδι, καλαντά, αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα, μάγοι, κλόουν και ζογκλέρ, ο καραγκιόζης και κομμάτια της παράδοσής μας θα ξεδιπλωθούν στη σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» ... ενώ θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις!

Ένας περίπατος γάμος και δημιουργία

Ένα εντυπωσιακό δημιουργικό σε μια γειτονιά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» γεμάτο με εικαστικές κατασκευές, με συγχρονισμένο φωτισμό και μουσική αλλά και με μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες του λαμπρού χωριού! Η επιμέλεια έχει και πάλι το ΙΤΕ ...

Το σπιτάκι των ξωτικών

Το ΙΤΕ έχει φροντίσει για μια σειρά από παιχνίδια όπως το «παιχνίδι του Βασιλόπιτα» και αναζητώντας το φλουρί! Το παιχνίδι των οικολογικών δώρων, η παράδοση των δώρων σε ολόκληρο τον κόσμο, «Βοήθησε τον Βασίλη να μοιράσει τις προσφορές στα καμινάδες».

Τα γλυκά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

Μικροί και μεγάλοι με την πολύτιμη συμβολή Πολιτιστικών Συλλόγων, φίλων και εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά! Μυρωδιές από κανελλογαρύφαλλο και πορτοκάλι θα γεμίσουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό και όλοι θα μπορέσουν να πάρουν ένα κέρασμα…

Το σπιτάκι των εκπλήξεων

Το ΙΤΕ φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει η φωτογραφία των επισκεπτών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στη ντουλάπα με το μαγικό καθρέφτη και τις διαφορετικές φορεσιές, για να τυπώσουν τη δική τους εορταστική καρτ-ποστάλ με μια παλιά φωτογραφική μηχανή, για να τηλεφωνήσουν στον Άη Βασίληκαι για να μαζέψουν τα δώρα που του έπεσαν!

Το σπιτάκι με τα παραμύθια

Στους «Επτά περιπετειακούς μύθους» της Αργυρώς Παπαδάκη θα μπορούν να συμμετέχουν στο πλαίσιο μίας διαδραστικής αφήγησης και να παίζουν τα παιδιά που θα μπουν στο σπιτάκι με τα παραμύθια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» με την πολύτιμη επιμέλεια του ΙΤΕ.

Το σινεμά του «Χριστουγεννιάτικου  Κάστρου»

Θα γίνονται προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια.

Το σπιτάκι του Άη Βασίλη

Ο Άη Βασίλης του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» περιμένει όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, να τα πάρει αγκαλιά για μία όμορφη φωτογραφία…

Στην αναμονή ωστόσο μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν – με την βοήθεια του ΙΤΕ- το  εργαστήριο του Άη Βασίλη !

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη

Συγγραφείς παραμυθιών αφηγούνται στα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες, όμως η αφήγηση συνδυάζεται και με άλλες εικαστικές και χειροτεχνικές δραστηριότητες. 

Το σπίτι των χρωμάτων

Τα παιδιά με την βοήθεια των ξωτικών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» δημιουργούν και ζωγραφούν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Το ταχυδρομείο του Άν Βασίλη

Χριστούγεννα χωρίς γράμμα στον αγαπημένο Άγιος των παιδιών δεν γίνονται! Όλα τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη και φροντίζουν για την αποστολή του στο Ταχυδρομείο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»!

 

Αφηστε καποιο σχολιο