Πώς να διαχειριστείς τις χριστουγεννιάτικες αγορές αν έχεις ελάχιστο budget

Ακολούθησε αυτά τα έξυπνα βήματα για λιγότερο αγχωτικές γιορτές

Πολλές από εμάς έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση: οι αγορές των γιορτών αρχίζουν με τις καλύτερες προθέσεις και με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν μια αίσθηση ανησυχίας για το πόσα χρήματα θα ξοδέψουμε.

Αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να γίνει αγχωτική για πολλούς λόγους, αλλά τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα όταν το budget είναι πολύ περιορισμένο. Παρ´όλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να περάσεις τις γιορτές με τον δικό σου, πιο οικονομικό τρόπο, ακολουθώντας έξυπνα βήματα.

Η αγάπη προς την οικογένεια και τους φίλους μας κατά την διάρκεια των γιορτών δεν είναι απαραίτητο να εκφράζεται με υλικά αγαθά. Διάβασε παρακάτω τα έξυπνα βήματα, για κάνεις δώρα στα μέτρα σου:

Βρες ένα καλό μαγαζί που τα έχει όλα 

Η ιδέα μιας ενός μαγαζιού που τα έχει όλα είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τις πολυάσχολες καθημερινότητες μας. Μία πολύ καλή επιλογή είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα που πουλάει προϊόντα πολλών κατηγοριών. Είναι πιθανότερο να βρεις κάτι μικρό για όλους, ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις τους. Και το καλύτερο; Πολύ συχνά, αυτά τα διαδικτυακά καταστήματα έχουν προσφορές, που είναι ό,τι καλύτερο αν ψάχνεις δώρα σε προσιτές τιμές.

Μην τα αφήσεις όλα για την τελευταία στιγμή

Αναμφίβολα, η ζωή σήμερα είναι πολυάσχολη και αγχωτική και είναι πολύ σύνηθες να αφήνουμε δουλείες όπως τα ψώνια των γιορτών για την τελευταία στιγμή. Αλλά αν κάνεις σωστό προγραμματισμό και αγοράσεις τα δώρα νωρίτερα απ´ότι υπολόγιζες, τα πράγματα θα είναι σίγουρα πιο άνετα και εύκολα.

Βάλε όρια με τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι μια ειλικρινής συζήτηση. Εάν αισθάνεσαι ότι οι υποχρεώσεις των γιορτών σε έχουν αγχώσει πολύ και είναι πάνω από τις δυνατότητες σου, ίσως πρέπει να το συζητήσεις με τα κοντινά σου άτομα.

Αν το οικονομικό πρόβλημα είναι κοινό για όλους, μπορείτε να μιλήσετε και να θέσετε όρια για το ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε σε δώρα, ή να βάλετε από κοινού κάποια χρήματα για να μια κοινή εμπειρία που μπορείτε να ζήσετε όλοι μαζί.

Ανάπτυξε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αποταμίευσης

Κάθε χρόνο, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουν να περιμένουν μέχρι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να σκεφτούμε το προϋπολογισμό για τα δώρα. Προσπαθήστε να κάνετε τον προγραμματισμό σας όσο το δυνατόν συντομότερα, να σκέφτεστε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε συνολικά και να μοιραστείτε αυτό το ποσό στα δώρα που θα αγοράσετε.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε όλες τις προσφορές

Μερικές φορές, το καλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε σε κάποιον είναι κάτι που δημιούργησε μόνος σου. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκέφτεστε τι είδη δώρων που δεν αγοράζονται από το κατάστημα μπορείτε να δώσετε, τα οποία θα μπορούσαν να είναι καλύτερα από κάτι που αγόρασατε σε ένα εμπορικό κέντρο.

womenonly.gr